galéria megtekintése

„Vérlázító” – hatszáz alkalmazottját verte át a BKV

3 komment

L. K.

Azt ígérték, marad az óbudai garázs, decembertől mégis bezárják. Az érdekképviselet a hirtelen hozott döntéssel kapcsolatban a hűtlen kezelés gyanúját is felveti.

Félrevezettek csaknem hatszáz dolgozót a BKV-nál: az ígéretek ellenére bezárják az Óbuda buszgarázst. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azonnali magyarázatot és folyamatos, nyilvános tájékoztatást követel az ügyben. Az érdekképviselet attól tart, hiába ígérte meg a cégvezetés a garázs dolgozóinak, hogy senkit nem fognak elbocsátani, ezt sem fogják betartani – közölte Nemes Gábor elnök.

Egyenesen vérlázító, amit a BKV vezetése művelt – hangsúlyozza Nemes –, mert elhitették a mintegy hatszáz emberrel, hogy egyelőre lekerült a napirendről a garázs megszüntetése. Egyébként is csak részleges bezárást terveztek, de azt sem most. Ennek ellenére az igazgatótanács tegnapi ülésének kezdése előtti utolsó órában bekerült a napirendi pontok közé a teljes bezárás témája, amit azzal a lendülettel meg is szavazott a testület.

Nemes szerint kész átverésről van szó. Az elnök emlékeztet rá: a menedzsment képviselői a közelmúltban a helyszínen azzal nyugtatták a garázs dolgozóit, hogy szó sincs teljes bezárásról, legfeljebb valamiféle vegyes üzemeltetésről, de az biztos – ígérték –, hogy senkit sem fognak elbocsátani.

 

Ezzel szemben suba alatt döntöttek a teljes, december elsejei bezárásról, így nem csoda, ha a szakszervezet erősen aggódik az ott dolgozók miatt. Nem tudni, kivel mi lesz, ki hova kerül majd, s ha maradhat is a BKV kötelékében, vállalható távolságba kerül-e majd a lakóhelyétől. Az ágazatban dolgozók gyakran kora hajnalban kezdik a műszakot, ezért nem mindegy, hogy legfeljebb fél óra utazással vagy másfél óra alatt érik el a telephelyet – érvel Nemes.

Fotó: Beliczay László / MTI

Az EKSZ elnöke a vezérigazgatónak írt levélben azonnali tájékoztatást kért a részletekről és a várható fejleményekről, az ott dolgozók sorsával kapcsolatos elképzelésekről. Nemes hozzátette: egyetért egy másik BKV-s szakszervezet követelésével: a cég felügyelőbizottsága indítson vizsgálatot az ügyben, s derüljön fény arra, ha esetleg a hűtlen kezelése gyanúja is megalapozott.

Nemes leszögezi: a metrópótlás külső vállalkozásba adásával, a buszgarázs bezárásával az utolsó szögeket is beverik a BKV koporsójába, s ezzel egyértelművé vált, hogy valakik szándékosan, a közösségi közlekedésben remélt haszonért felaprózzék és maguk között felosztják a szolgáltatást

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.