galéria megtekintése

Az ügyvezetőt kirúgták, a fideszes irány marad?

2 komment


Hajba Ferenc

Nem engedték be a Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadójának épületébe Szabó Miklós ügyvezetőt. A bejáratnál szerdán németül beszélő emberek állták útját, s ott helyben le kellett adnia szolgálati autójának kulcsait is – értesült a veszpremkukac. hu. Szabó neve csütörtökön már az impresszumban sem szerepelt.

A portálnak Kázmér Judit, a társaság stratégiai ügyvezetője megerősítette Szabó Miklós ügyvezető igazgató menesztését, az okokról azonban nem árult el semmit. A veszpremkukac.hu portált egyébként többnyire azok írják és szerkesztik, akiket Szabó regnálása idején egyik napról a másikra távolítottak el a veszprémi Naplótól, de a német tulajdonú kiadó más lapjainál is voltak hasonló tisztogatások. Azóta egyértelműen kormányközelinek számít a PLT mindegyik megyei napilapja.

Szombathelyen – ahogy ezt korábban a nyugat.hu megírta – az országgyűlési választások előtt a PLT által gondozott egyik alkalmi kiadvány nyíltan a Fidesz mellett kampányolt. A kiadvány impresszumában ott szerepelt a két ügyvezető, Szabó Miklós és Kázmér Judit neve is.

Az is kiderült, hogy az önkormányzati tulajdonú, közpénzek felhasználásával működő Szombathelyi Médiacentrum nagy értékű szerződést kötött a választások előtt a Vas Népével, s péntekenként egy egész oldalon kvázi-hirdetésként a Médiacentrum cikkeit közölték, melyek a nyugat.hu szerint választási propagandaanyagok voltak.

 

A most kirúgott Szabó állítólag részese volt megyei lapjaik fideszes vágányra állításának, s szerepet vállalt a szerkesztőségek tisztogatásában is. A veszpremkukac ezekről az elbocsátásokról úgy fogalmaz: „A törvényes utak kijátszásával, megkerülésével fejezték le a szerkesztőséget úgy, hogy az újságíróknak a már megkezdett munkájukat félbehagyva kellett azonnal távozniuk. Azóta többen munkaügyi pert nyertek. Egyik kollégától olyannyira tartottak, hogy egy biztonsági őr kezébe nyomták a fotóját, nehogy véletlenül bejusson a hadszíntérre."

A fagyi most visszanyal, így kommentálta az egyik kommentelő Szabó elbocsátását.

Visszatérve az ügyvezető menesztésére: pontosan nem lehet tudni, mi áll a vele történő szakítás hátterében, többen is Kázmér és Szabó házi vetélkedéséről beszélnek. Az érintett lapok munkatársai közül tudósítónknak névtelenül is csak ketten szólaltak meg.

Szerintük az elbocsátás Szabó „kádereit" is érinti, néhányuktól már most megszabadultak, de további felmondások várhatóak. A lap fideszes irányvonalában azonban nem lesz változás, állította egymástól külön-külön, de egybehangzóan a PLT szerkesztőségében dolgozó két újságíró.

A Pannon Lapok fizetőssé tette a veszprémi veol.hu oldalt, állítólag ez a vállalkozás egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Állítólag ezt a bukást is Szabó nyakába varrják. Ezenkívül azt is beszélik a PLT székházában: különböző gazdasági ügyek nem tetszettek a német tulajdonosoknak, ezért rúgták ki Szabó Miklóst, akit nem sikerült elérnünk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.