galéria megtekintése

Ágytálat ajándékoztak Balog Zoltánnak

19 komment

NOL
Tanács István

Ágytálat adtak kórházi ápolók Balog Zoltán humánminiszternek. Szerintük ez jól kifejezi azt a hozzáállást, amit az egészségügy kap a kormánytól.

Ágytálat ajándékoztak ápolók Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének. Mint mondták, ez fejezi ki legjobban a kormány hozzáállását az egészségügy problémáihoz.

Az ápolók szerint az ágytál fejezi ki legjobban a kormány hozzáállását az egészségügy problémáihoz
Az ápolók szerint az ágytál fejezi ki legjobban a kormány hozzáállását az egészségügy problémáihoz

Fertőtlenítőszer-hiány, gyógyszerhiány, rengeteg túlóra, másodállások - mégis kevés a pénz. A magyar ápolóknak elegük lett ebből. Egyikük, Turcsányi Tibor az ATV híradójának azt mondta: mindene a szakmája, de már képtelen dolgozni, állandóan kimerült, és mindössze 110 ezer forintot keres havonta. Úgy érzi, ezzel a bérrel még meg is alázzák.

 

- Ezeknek a döntéshozó embereknek szerintem egymást kellene percenként szemközt köpniük - mondta Turcsányi, aki szerint undorító, miként rohasztották le az egészségügyet. A benne dolgozó ápolókat az ágazat rabszolgáinak nevezte.

Az ágytálat nem Balog Zoltán vette át, Turcsányi Tibor nem is számított erre. Az akcióval szerette volna újra felhívni a figyelmet az ápolók és az egészségügy helyzetére - amelyet ő elhagy, mert nem bírja tovább. Külföldre megy, nem a szakmájában fog dolgozni, de ötször annyit keres majd, mint itthon, a betegek ápolásával.

Turcsányit és tiltakozó társait elkísérte Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselője is, aki a tévéstáboknak nyilatkozva valódi béremelést követelt az egészségügyi dolgozóknak - nem olyat, amitől kevesebb lesz a nettó fizetésük.

A politikus úgy fogalmazott: nem mindenkinek sikerül olyan rosszul a bértárgyalás, mint az ápolóknak. Matolcsy György bértárgyalása például nagyon sikeres volt, ő havi 5 millió forintot visz haza.

Mészáros János, az egészségügyért felelős helyettes államtitkár csak a rezidensek béremeléséről volt hajlandó beszélni, más témájú kérdésekre nem válaszolt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.