galéria megtekintése

Zrt.

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 04. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A brókerek barátainak nevezte Rogán Antal azokat az ellenzéki képviselőket, akik a hét elején nemet mondtak a kormánypártok vagyonzárolási törvényére. Bár eddig is voltak arra utaló jelek, hogy a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba haverjait nem az ellenzéki padsorokban kell keresni – nem velük mutatkozott lelátókon, nem velük nyitott kereskedőházat Moszkvában –, a 444.hu tegnap újabb baráti gesztusra hívta fel a figyelmet.

A győri önkormányzat egy nappal azután vásárolt egymilliárd forint értékben állampapírt a Quaestornál, hogy a svájci jegybank feladta az euróval szembeni árfolyamküszöböt, így a frank húsz százalékot erősödött. Ezen a devizával spekulálók buktak; a hírek szerint a legtöbbet a csődbe jutott Buda-Cash ügyfelei.

De a többi brókercég is sokat veszíthetett. Győr viszont éppen másnap helyezett el egymilliárdot a Quaestornál, méghozzá azért, mert a cég mindössze háromezer forint jutalékot kért, ajánlata kedvezőbb volt az államkincstárénál is. Nem csoda, ha sürgősen pénzre volt szüksége.

 

Véletlennek is hihetnénk mindezt, de a kormány tegnap már azzal felélte a véletlen kreditjét, hogy kiderült: a Földművelésügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára 2013-ig a Hungária Értékpapír egyik vezetője volt. Az FM egyik cége 410 millió forintot veszített a Hungária csődjén.

A város jegyzője szerint Győrnek éppúgy nem volt oka kételkedni a Quaestor megbízhatóságában, ahogy más önkormányzatoknak, állami szerveknek és magánembereknek sem. Valójában még annyira sem. Kiben bízzon az ember, ha nem a barátaiban?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.