galéria megtekintése

Vizsgálat

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 12. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ki hitte volna, hogy a kormánytöbbség megakadályozza a „szocialista brókerbotrányt” vizsgáló parlamenti testület felállítását?

Ráadásul azzal az átlátszó indokkal, hogy nem jöhet létre vizsgálóbizottság olyan ügy tisztázására, amellyel kapcsolatban nyomozás folyik – miközben tavaly, alig pár héttel a választás előtt a Laborcz–Portik-sztorinál (amikor az volt a tét, hogy rá lehet-e húzni a vizes lepedőt a Gyurcsány-éra titkosszolgálati vezetőire) ez egyáltalán nem volt akadály.

Igaz, a trafikpályázatokat, a feleségverő képviselők és általában a családi erőszak eseteit meg az ezermilliárdos nagyságrendű áfacsalásokat éppen a rendőri eljárásra hivatkozva nem vizsgálhatta ki a parlament. Mondanánk, hogy az a látszat: az Orbán-párt szelektíven alkalmazza a jogot – de akkor mi a helyzet a „szocialista brókerbotránnyal”? Persze, ha onnan vizsgáljuk a kérdést, hogy a Quaestor és társai által elkövetett százmilliárdos pénzlenyúlásoknak a valóságban leginkább fideszes érintettjei vannak, a paradoxon máris könnyebben feloldható.

 

Tegyük a szívünkre a kezünket: mi szükség lenne egy olyan – ha nem is pártatlan, de többpárti – grémiumra, amely előtt nemcsak Orbán Viktor és Szijjártó Péter kényszerülhetne magyarázkodásra a Tarsoly Csabával való kapcsolat miatt, hanem azon kormánypárti polgármesterek és önkormányzati képviselők hosszú sora is, akik pilótajátékba fektették a rájuk bízott közpénzeket? Ugye hogy sokkal tisztább ügy ehelyett egy Pintér Sándor által elrendelt és Polt Péter által felügyelt nyomozgatás?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.