galéria megtekintése

Vizitdíj

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 12. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Csepreghy Nándor helyettes államtitkár úgy véli, az autósokat bizonyosan nem vágja mellbe az, hogy januártól fizetőssé tesznek minden autópályát és gyorsforgalmi utat, beleértve az M0-st is, amely elvileg arra lenne hivatott, hogy tehermentesítse a budapesti utakat.

Csepreghy azzal érvel, az évi ötezer forintos megyei matrica 37 980 forint megtakarítást jelent azoknak, akik eddig azért vették meg az ország egész területére érvényes 42 980 forintosat, mert nem volt annál olcsóbb, hiába csak a megyén belül használták a gyorsforgalmi utakat. (Azok sokaságáról persze, akik eddig semmilyen matricát nem vettek, most viszont kénytelenek lesznek, már nem beszélt.) Csepreghy Nándor szerint az évi ötezer forintért megvásárolható megyei matrica egy hónapra eső díja alig több mint 400 forint, ez nem tétel.

Csepreghy Nándor fiatal ember, mindössze 31 éves, ezért nem szeretnénk, ha az ifjonti hév esetleg meggondolatlan beszédre ragadtatná. Ezért emlékeztetnénk rá, hogy bő hat éve a választókorú polgárok több mint fele vett részt a „szociális népszavazáson”, s több mint 80 százalékuk szavazta le a 300 forintos vizitdíjat. Ma már megkockáztatható: az sem nyomorított volna meg senkit, akit igen, annak nem kellett volna fizetnie.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.