galéria megtekintése

Vége

18 komment


Rab László

Valami Hacsek és Sajó-s mellébeszéd kezd intézményesülni a közbeszédben. Úgy hangzik a legtöbb megszólalás, mintha a beszélőnek semmi kedve nem lenne hozzá, csak a végeredmény érdekli, a szóval ejthető seb.

Az MSZP elnöke, Tóbiás József kedden az egyéni választókerületi „társadalomszervezők” előtt beszélt a helyi politizálás fontosságáról, szorgalmazta a hálózatépítést, közben bírálta a lerohadt egészségügyi intézményekbe kancellárokat delegáló Fideszt. ­Tóbiás szerint támogatni kell minden helyi kezdeményezést, mégpedig azért, hogy a valósággal szembesítsék az orbáni hatalmat. A pártelnök a konfliktusgerjesztő Fidesz politikájával szemben azt látja hasznosnak, ha a társadalmi szolidaritás értékei mellé állnak. Végül is mi másról kellett volna beszélnie egy pártvezetőnek, amikor választókerületi embereivel találkozik? Idáig tehát rendben.

Nem fogják kitalálni, mit válaszolt erre a Fidesz! Közleményt juttatott el az MTI-hez arról, hogy meg fogják védeni az országot a bevándorlóktól. A „nagyobbik kormánypárt” – a Fidesz már így nevezi magát, amivel érdemes vigyázni, mert az MDF és az MSZP is volt már ilyen, és úgy belebukott a nagyobbikságba, hogy öröm volt nézni – megfejtette Tóbiás hálózatépítési törekvését. A Fidesz szerint azért alakított pártkatonákból álló hálózatot az MSZP, hogy a baloldal bevándorláspárti és betelepítéspárti politikáját terjessze országszerte a helyi közösségekben.

 

A Fidesz azt is közölte, mert a párt frankó nagy közlő lett az elmúlt öt évben, hogy „meg fogja védeni az országot és a magyar településeket is az illegális bevándorlóktól”. A végén hozzátették (mert a komcsi Fideszben ez a hozzátevés is az idióta kommunikáció szerves része már), hogy „ehhez széles társadalmi támogatottságot és felhatalmazást kaptak az emberektől, hiszen az összegyűlt aláírások száma azt mutatja, hogy a Magyarországon élők elsöprő többsége támogatja a kormányt a kvóta elleni küzdelemben.”

Jól van, Tóbiás úr, tényleg ezt akarta?

Mindezek után kardomat élesre fenve olvasom (mert érzem, harakirit fogok elkövetni), hogy a fideszes CÖF-CÖKA éppen „megszünteti” az Európai Bizottságot. Fricz Tamás szerint azért jutott az unió intézményi válságba, mert vezetői eltávolodtak a demokratikus normáktól és önhatalmúlag hozzák meg döntéseiket. Brüsszel, menekülj: CÖF-ék szerint az EU-ban erősödik a demokratikus deficit, a média ultraliberális hatás alá került. Aztán tovább bukdácsolunk az újszerű politikai beszéd grádicsán lefelé: az Egyesült Királyság fenyegetőzése az EU elhagyásával csupán színjáték (a CÖF szerint), hiszen az Egyesült Államok mint Nagy-Britannia legfőbb szövetségese ezt soha nem engedné.

Mit vétettem a sors ellen? – kérdem üveges tekintettel. És a végén visszasírom a balatonföldvári kiskocsma előterében álldigáló Horn Gyulát 1990-ből, amint cigivel és fröccsel a kezében arról beszélt, hogy be kell lépnünk a NATO-ba.

Ja, és azt is mondta, hogy tessék kérdezni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.