galéria megtekintése

Végállomás

Elgurulunk a Pancho Aréna előtt, bekukucskálunk Orbán Viktor vakondtúrásos kertjébe, a szaletli végénél leparkolunk, át­slattyogunk a patak fölött a fahídon, s fölkapaszkodunk a frissen aszfaltozott, kandeláberek szegélyezte gyalogúton a Puskás Akadémia megállóhelyig. Most lett kész. Innen nézünk szerteszét, s hallgatjuk a felcsúti fák lehulló levelének lágy neszét. Látjuk a távolban a stadion Makovecz Imre stílusában épülő kazánházát, sötétbarnán tornyosul előttünk az aréna a focipályákkal, oldalt a távolban a hegygerincen égre tör a Széles Gábor által megénekelt ­energiacella, melynek segítségével a jövőben a felcsútiak a világűrbe is elutazhatnak (a kutyapárt is mondta, hogy itt űrállomás épül).

Most még csak a keskeny nyomtávú vasút áll rendelkezésükre, amelyet a falu legismertebb lakója építtetett. A vonat még áll, de a szerelvény nemsokára berobog az állomásra. ­Hozza a sok boldogságot, lesz móka, kacagás. Van értelme álmodni. Talán még disznót is vágnak a helybéliek boldogítására. A fő attrakció az lehet, amikor Mészáros Lőrinc saját kezűleg felhasítja az ­óriási disznót a Kastély Óvoda parkjában. Ha minden jól megy, Orbán Viktorral zamatos hurka-kolbászt készítenek, amelyet a nép a pálinkásbutykosba kapaszkodva jókedvűen elfogyaszt.

Miközben Mészáros Lőrinc élesíti a kést, az általa megbízott ügyvéd Fehérváron megszerzi csekély 104 millió forintért azt a földet, amelyet a felcsúti milliárdos Búzakalász Kft.-je évek óta bérel. Más helyi földbérlő is átlényegül a nap folyamán földbirtokossá, megkezdődtek ugyanis az ehhez szükséges csalafinta árverések, amelyeken nincs verseny, csak az licitál, aki húsz évre kapott bérletet attól az államtól, mely közbeszerzés nélkül épített Felcsútnak közpénzből kanyargó kisvonatot.
Ennek érkezését várjuk a hideg szélben a végállomáson. Hírlik, hogy ha lesz bőséges EU-támogatás, és miért ne lenne, a keskeny nyomtáv továbbépülhet Bicskéig. Aztán pedig, ha támadják, Lovasberényig. A végén a Holdig, feltéve, hogy Mészáros Óbaroknál átengedi a síneket a földjein. Bízzunk benne, hogy ide azért a kormányfő nem fog kerítést építeni az illetéktelenek elriasztására. Abcúg kvóta, le vele!

 

Állunk az Akadémia megállóban, várjuk, hogy ránk dudáljon végre a csodavonat. Az öles fák mellett elsétálva kapjuk a hírt, hogy a Parlamentben korrupcióellenes vitanapot tartanak. Azt írja az MTI, hogy „a mai ellenzék tele van korrupciós ügyekkel”. Ez a mi nagy bajunk, mondjuk szomorúan, és köveket rugdosunk a betonplaccon. Németh Szilárddal, a magyar korrupcióellenes politika elszánt alakjával értünk egyet: „Az ellenzék a korrupció bugyrában összefonódott.” Milyen nagy szerencse, hogy „miután az MSZP nyolcéves kormányzása alatt veszélyesen megrendült az állammal szembeni közbizalom, 2010-ben az Orbán-kormány azonnal zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen”.

A végén egy követ emlékül zsebre vágunk. Legyen valami, ami arra emlékeztet, hogy tovább tudtunk menni a végállomásról.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.