galéria megtekintése

Vasárnapi hazugság

9 komment

Ágoston Zoltán

A KDNP keresztülverte, hogy a boltok legyenek bezárva vasárnap. Legyenek akkor a családok együtt, menjenek el kirándulni, vagy a templomba, töltsék együtt az Úrnak szentelt napot. Már akkor nem értettem, mi az az engedékenység, hogy az év négy vasárnapján mégis kinyithatnak boltok? Most megértettem.

Az egyik nagy üzletlánc azzal reklámozza magát, hogy az advent mind a négy vasárnapján nyitva lesznek! Ennyire buta volt a KDNP. Mert ha valakinek fontos, hogy vasárnapokon együtt legyen a család, akkor még fontosabbnak kell lennie, hogy a várakozás, az advent négy vasárnapján legyenek együtt, lélekben készülve Jézus születésére, az egyház legnagyobb ünnepére, és ne holmi plázákban, bevásárlóközpontban tolakodjanak, lökdösődjenek.

A titok nyitja a bibliában rejlik, amit a KDNP hivatalból jól ismer. Jézus azt mondta a farizeusoknak, mikor azt kérdezték tőle, hogy kell-e adót fizetni: Mutassátok nékem az adópénzt. Azok pedig oda vittek neki egy dénárt. És monda nékik: Kié ez a kép és felírás? Mondának néki: A császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg, ami a császáré, a császárnak; és ami az Istené, az Istennek." (Máté evangéliuma 22,17–21.) Szóval a költségvetés felülírta a szent hevületet.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.