galéria megtekintése

Valami épül itt

1 komment


Hajba Ferenc

Gyorsan reagált a kormány a katonahiányra. Toborzásra hívja be a közmunkásokat. Aki nem jelenik meg a toborzáson, elveszíti jelenlegi munkáját, s legalább hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából is. Az is lehet, hogy kilencvenre.

Eddig sem volt titok, hogy a kormány saját kitartottjaiként bánik a közmunkásokkal. Teljes értékű munkavállalónak csak akkor számítanak, amikor a statisztikák alanyaként veszik számba őket. Egyébként saját sorsuk alakításában sem kompetensek, foglalkoztatásukra is csak azért van szükség, hogy megtanulják: reggel hatkor felkelünk, megmosakszunk, megreggelizünk, bemegyünk a munkahelyünkre, dolgozunk, hazamegyünk, játszunk és tanulunk a gyerekkel, közösen megesszük a vacsorát, a sporttévé egyperceseiben meghallgatjuk a migránsok legújabb gonoszságait, teljesítjük demográfiai kötelezettségeinket, majd nyugovóra térünk.

Így lenne ez békeidőben, de a mi hazánk örökös hadszíntér, így a közmunkásoknak is ki kell venni részüket a haza védelméből, mégpedig szerződéses katonaként, hiszen így sokkal jobban lehet parancsolni nekik, mint ha civilként segítenék győzelemre szorgos népünket Brüsszel, a migránsok, a „rezsik”, s a ligetvédők, a civilek elleni szakadatlan harcában.

 

Érdemes visszagondolni rá, milyen állomásai is voltak annak a kurta útnak, melyen a kormány eljutott a közmunkások katonatoborzásáig. Emlékezzünk arra, hogy a kormányfő úgy szőr mentén mondogatta már: ha nincs például háziorvos valamelyik régióban, akkor meg kell fontolni, hogy odavezényeljenek annyit, amennyire szükség van. A szó elszállt. De egyszer csak pánikszerűen munkaerőhiányos lett az ország. Olyannyira, hogy ez az amúgy töretlen gazdasági fejlődés fő akadályaként lett megbélyegezve, s ezért meglebegtették akár 250 ezer, unión kívüli dolgozó importálását is.

A Fidesz hívői is elbizonytalanodtak kissé: külföldről embereket? Akkor, amikor totális háborút folytatunk csaknem 1300 menekült befogadása ellen? Néhányan hajlamosak voltak elhinni, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Pedig tudja. Előkészíti a terepet azokhoz az intézkedésekhez, amelyekkel a munkaerőgondokat a piac törvényeinek kiiktatásával lehet megoldani. A népszavazásra felajzott emberek ugyanis sokkal könnyebben elfogadják, hogy a közmunkásokat állami szinten terelgessék, mintsem hogy idegenek érkezzenek hozzánk dolgozni.

A Keleti pályaudvar hangosbemondója két vonat késésének közlése között munkatársakat keres maguknak. Ha nem lesz jelentkező, valószínűleg nem a béreket fogják emelni, bár szinte korlátlanul megtehetnék, lévén a MÁV a szabadpiacon kívüli állami vállalat. De inkább odavezényelnek majd valakiket. Nem feltétlen nyílt erőszakkal, csupán olyan körülményeket teremtenek a számukra, hogy nem lesz más lehetőségük.

Tudjuk, hogy ez a kabinet a központi elosztás kormánya. Előbb-utóbb a munkaerő is sorra kerül. Szétteríti szép egyenletesen, hogy mindenhová jusson – a szocializmusból.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.