galéria megtekintése

Vágd magad!

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 04. számában
jelent meg.

Dr. Takács Imre
Népszabadság

Honfitársaim felkapták a fejüket arra a hírre, hogy egy nagyatádi rokkantnyugdíjas 6 mm-es rögöt vett ki a lábából.

Nincs ezen csodálkoznivaló. Az idősek még emlékeznek a Csináld magad mozgalomra, amikor arra biztatták a magyart, hogy a háztartásban lévő tárgyakat önerővel javítsa meg. A hatékony felvilágosító reklám segített abban, hogy a különböző berendezések reparálásához milyen munkaeszközöket kell igénybe venni.

Az öntevékeny rokkantnyugdíjasnak felvilágosításra nem volt szüksége, mert a kórházban megfigyelte, hogy a korábban keletkezett vérrögöt miként távolították el az orvosok. Tudta, hogy jódot, borotvaszeszt és szikét kell vásárolni, azután megy minden, mint a karikacsapás. Fájdalomcsillapító gyógyszert nem vásárolt, mert a szegény ember hozzászokott már a fájdalomhoz.

 

A sikeres műtét után már mindenki előtt világos, hogy az egészségügyben is be lehet vezetni a Csináld magad mozgalmat. Ezzel az egészségügyből még több forrást lehet kivonni. A nép pedig morfondírozhatna, hogy hol lehetne még ilymódon költségvetési megtakarítást elérni. A megspórolt összeget pedig az egészséges életmód támogatására, azaz a labdarúgás fejlesztésére lehetne fordítani.

A kórházaknak csupán a műtétekhez szükséges eszközök kölcsönzését kellene megszervezni. Olcsón, hogy a szegények is magukba vághassanak.

A kormány tévécsatornái a jövőben folyamatosan tájékoztatnák a nézőket arról, hogy a különböző betegségeket hogyan lehet önműtéttel megszüntetni. Ezzel elmozdulhatna végre ezen csatornák nézettsége is a nullpontról. Az egészségügyi Csináld magad mozgalom következtében végre felszámolhatják a várólistákat.

Attól tartok, hogy ez a világon egyedülálló nemes mozgalom nem lesz teljes körű. A magas pozícióban lévőket, a jelentős jövedelemmel rendelkezőket továbbra is kiváló orvosok műtik majd a számukra fenntartott kiváló kórházakban. Mert jár nekik.

Dr. Takács Imre Hajdúszoboszló

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.
A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.