galéria megtekintése

Üzenet

10 komment

A szerk.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! – ezzel a felirattal jelennek majd meg a kormány tájékoztató plakátjai. Orbán Viktorék nagy kommunikációs hadjárat keretében magyarázzák majd el az Európai Uniónak, mi a magyar álláspont a bevándorlás ügyében. Azt a Fidesztől már úgyis tudjuk: Brüsszelből támadják a magyar embereket.

Ha komolyan vesszük a kormánypártnak e retorikai agyhasadását, meg kell állapítanunk: nem volt még olyan attak a magyar történelemben, amelynek ennyire örülnünk kellett volna. Merthogy a minap publikált GDP-adat szerint a magyar gazdaság a közösség sereghajtói közé tartozik, lényegében elpusztul az uniós források nélkül. Orbán Viktor ötszázalékos növekedésről álmodozik, miközben az eurók nélkül csak a nyomort képes elhozni rendszere, amelyről rendületlenül hirdeti, hogy tempót diktál Európának.

Ez a hit jelzi, hogy Orbánék a valósággal ápolt kapcsolata ­hozzávetőleg annyira szoros, amennyire a csülkös pacalé
a görögdinnye-diétával. Merthogy az egészen világos: az EU bármeddig elvan Magyarország nélkül, élhető Magyarország viszont nincs EU nélkül.

 

Ennek nyomán idehaza Euró­pa-párti politikusnak lenni nem idealista, hanem realista külpolitika. Amit pedig Orbánék csinálnak, amikor nagyokat mondva üzengetnek Brüsszelnek, az nem politika, hanem a vakok fehér botját kirúgó kamasz huligán vagánysága.

Ami csak árthat Magyarországnak. Legalábbis az eurók nélküli GDP-adataink ezt jelzik. Ezért nem kell Brüsszelnek molinón üzengetni. Alapvető nemzeti érdekünk megérteni: nélkülük nem megy.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.