galéria megtekintése

Uralom

6 komment

A szerk.

Nagyjából annyira vették komolyan az Európai Parlament 2011-es határozatát a tagországok, mintha a dokumentum azt írta volna elő, államformájukat változtassák banánmonarchiává.

Nem csoda, hogy a helyi politikai elitek kevés figyelmet szenteltek az ügynek, elvégre éppen csak szerencsétlenekről volt szó. A szövegben ugyanis az az ajánlás állt: 2015 végéig számolják fel az utcai hajléktalanságot.

Magyarország e területen is jobban teljesített, minek nyomán többen vannak fedél nélkül, mint az utóbbi években bármikor. Még annak ellenére is, hogy a fideszes emberbarátok zseniális ötlete nyomán büntetni kezdték az életvitelszerű hajléktalanságot. Nem volt tévedés a Teréz anya-maskarában közlekedő narancssárga szociális munkások lépése, csak nem volt elég radikális.

 

Keményebben kellett volna bírságolni azokat, akik az utcán maradtak. Nyilván ha milliós büntetőcédulákkal kínálják meg őket, nem fetrengenek tovább az aluljárókban, hanem szépen visszataxiznak vidéki ranchükre busatartárba mártogatni rozskiflijüket, esetleg budai villájukba menekülnek Kenyából hozatott szemes kávéból nyugtató eszpresszót főzni.

Hiszen miként Magyarországon, úgy az Európai Unió más országaiban sem azért vannak utcán emberek, mert nem maradt már semmijük, se vagyonuk, se hajlékuk, se méltóságuk, se igazságuk, hanem jókedvükből.

Csupán ezt az egyszerű, de legalább tökéletesen igaztalan mondást kell megtanulni mindenkinek ahhoz, hogy se ma, se többé ne háborodjunk fel mások elviselhetetlen sorsán. Hogy a részvétlenség örökre önfeledten uralkodhasson.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.