galéria megtekintése

Új Áder

6 komment

A szerk.

Tudtuk előre persze, hogy ez lesz. Hogy jönnek az ünnepi beszédekben sorra az önfelmentő áldozati nacionalizmus önigazoló közhelyei; hogy egyedül vagyunk a nagy népeknek kiszolgáltatva, két pogány közt, szláv tengerbe dobva.

Mindenki elárult, cserbenhagyott minket, ahogy nem segített török, tatár, muszka ellenében sem. Ellenben mi mindig feláldoztuk magunkat, védtük Európát a barbár keleti hordáktól, ahogy most is, hiszen mi különbség volna hatalmas hódító hadseregek és földönfutó, családjuk életéért reszkető, űzött nyomorultak között, akikkel szemben nem habozunk bátran fellépni történelmünk dicső hagyományait követve.

Lázár János ezt legalább a tőle megszokott, vért pezsdítő és forraló pimaszsággal vezette elő, Áder János viszont álmosítóan dacos, elbágyasztóan katonás stílben, a magyar virtus abszolút nulla fokán.

 

Mégis figyelemre méltó, hogy a szegény Schmitt Pál helyére érkező, a különállás és az önállóság valamiféle látszatának fenntartására eddig némi gondot fordító államelnök mintha úgy döntött volna, hogy ő is beáll
a propagandisták kórusába. Pedig nyugodtan hozhatta volna ugyanazt az ünnepélyes semmitmondást, amit eddig mindig, amelyben nincsen ugyan semmi, de épp ezért nem is bánt senkit a világon: tőle ennél többet politikai múltja ismeretében nem is igen lehet várni, és nem is állt rosszul neki, szemben az ijesztgetéssel meg a keménykedéssel.

Mire volt ez most jó, elnök úr? Kérjük vissza sürgősen az igazi Áder Jánost, a meghitt, otthonos, nemzetegyesítő dögunalmat. Ugye számíthatunk önre?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.