galéria megtekintése

Tus

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 24. számában
jelent meg.

2 komment

A szerk.
Népszabadság

Egy közös nyertese mindenképp van a sebtében elfogadott jövő évi költségvetésnek. A 100 Tagú Cigányzenekarnál bonthatják a pezsgőt, az ő 30 millió forintos plusztámogatásuk pártállástól függetlenül átsiklott a 2016-os költségvetés szavazási procedúráján.

Tust más nemigen húzhat, leszámítva a kormánypártok kitüntetett képviselőit, akik frakciótársaik gombnyomogatásaival ismét százmilliókkal kerülhettek beljebb. Hogy Kósa Lajosból debreceni Wizz Air-ügyi lobbista lesz, és L. Simon László panziójához lassan leszállópálya is épül a tükörsimává varázsolt luxusút mellé, az ma már senkit sem lep meg.

Híven jellemzi, amit az adócsökkentések költségvetését beterjesztő Orbán-kormány üzen a magyar polgár, fideszesebben mondva a zember felé. Nix ugribugri, és akkor valamit azért te is kapsz. De előbb legyen két gyereked, és nehogy felmondj a főnököd zaklatásai miatt, mert akkor még a zsíros közmunkától is eleshetsz. Aztán magadra vess, ha nem lesz miből megvenned az áfakönnyített disznóhúst. Pedig az 5 százalék az 5 százalék, ezt a pornográfia és minden más iránt érzéketlen kormánypárti politikusoknak sem kell sokat magyarázni, ugye?

 

S hogy mit szól mindehhez a külföldi befektető, akiben a 2016-os büdzsé korai elfogadásának bizalmat kellene ébresztenie? Semmit. Egy cirkuszi látványelemet lát, s ha gondolja, fogadhat Andy Vajnánál, hogy salto mortale az, amit Orbán csinál, vagy már kifeszítették alá a védőhálót.

Aztán ha felébred, jöhet a retus. Mert nyerni itt csak a kiválasztottaknak lehet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.