galéria megtekintése

Tünet

Az írás a Népszabadság
2014. 07. 01. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Az RTL-re nemcsak rászabják, hanem külön rá is igazítják a reklámadót. Tudtuk, hogy a törvény mit üzen és kinek, láttuk azt is, hogy ki mozgatja a szálakat meg a képviselőket. Hihettük azt, hogy a kereskedelmi televízió megregulázása csak egy mellékes szál a történetben, de azért csak elérte az ingerküszöböt, hogy a véres balesetek és a cuki elefántok között híradót is lehet látni néha a csatornán. Ha csak egy-két riport erejéig is.

Azokon a szánalmas próbálkozásokon még lehetett nevetni, amikor a kormánypártok megpróbáltak visszavágni – hol rossz kérdésekkel, hol izzadságszagú válaszokkal, hol pedig az adóhatósággal.

Szerencse, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a civil szervezetekkel van elfoglalva, különben még azt is kirendelik.

 

A legújabb reklámadó-javaslat is kész vallomás. Aligha marad bárkinek szemernyi kétsége afelől, hogy az RTL igenis célpont, a fenyítés és a külföldi tulajdonos kirugdalása kifejezett szándék.

De csak egymásra nézünk és legyintünk. Ma már legfeljebb csak feltűnik, hogy az arcátlanság újabb rekordját állította fel a kormányzat, amikor vadonatúj jogi fordulattal a már aláírt és kihirdetett törvényt életbelépése előtt egy hatályosító törvénnyel módosítja – úri szeszélye szerint.

Ráadásul még ez sem megy jól neki. Mert ugyan nincs rendben a sajtó szabadságának lábbal tiprása, az egyénre szabott adótörvények és kivételek sora, elegünk van az egymással harcoló sajtómogulokból is, de könyörgünk: legalább intézzék profin.

Próbáljanak összehozni egy normális törvényt, amivel tényleg megszívatják azt, akit akarnak, és békén hagyják a többieket.

Az adóügyekért és a jogszabály-előkészítésért felelős miniszterek pedig gondolkozzanak el azon, ők minek is az irányítói.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.