galéria megtekintése

Tudta?

23 komment


Batka Zoltán

Tisztelt honpolgár, kormányunk éppen most veszi önt palira! Tudta? Miközben óriásplakátokon hergeli önt a menekültek ellen, vezető gazdasági körökben arra készülnek, hogy amint a politikai klíma engedi, munkába állítják az ide menekülőket. Ez nem kérdés. Állítás.

Az októberi népszavazás után Orbán egy darabig még nyilván ünnepelteti magát. Majd a „polgári” meg a „rezsicsökkentéshez” hasonlóan a „migráncs” nevű politikai termék is veszít a szavatosságából, idővel megy a kukába, és egy szép napon a most déli vasfüggöny mögött rostokoló Abdallahot ott találjuk CNC-forgácsolóként az egyik itteni üzemben. Allahnak hála, ha így lesz.

Beszéljünk már komolyan! Pár év és az esetleg betelepülő menekültek (vagy mások) nélkül mi leszünk menekültek. Tudta? Magyarország nyugdíjas­országgá vált. A brutális munkaerőhiány miatt leépül a magyar gazdaság. Ezen elvileg háromféle módon lehet úrrá lenni. Egy: most azonnal kilépünk az EU-ból, hogy megakadályozzuk a munkaerő további elvándorlását. Sokaknak már itthon is tetszik az ötlet, de a valóságban ez csak elvi lehetőség. Az egyéb hatalmas veszteségeken kívül egy ilyen kilépés sokéves huzavonával jár, közben többen távoznának innen, mint akármikor előtte. Kettő: a kormány és sok magyar honfitársunk kedvenc érvének engedve megfizetnék rendesen a magyar embereket! Akkor nem lenne elvándorlás.

 

A helyzet azonban az, hogy a cégvezetők nagyjából most is pont annyit fizetnek a magyar munkaerőnek, amennyit nagy tömegében az ér. Történetesen harmadát az osztráknak. Politikai korrektségből a magyar és multi cégvezetők egyaránt elhallgatják, hogy ha itt felvesznek száz embert, abból negyven „három L”. Vagyis lóg, leissza magát, de főleg lop. Csak a kiskereskedelemben alsó hangon évi 30 milliárdra rúg az „ismeretlen eredetű leltárhiány”, de a többi ágazattal együtt nálunk minden bizonnyal GDP-alkotó tétel a munkahelyi lopás. A kapitalista pedig beárazza a lopkodást meg a többit, és levonja a tisztességes magyar melós béréből is. Nem elsősorban ez határozza meg a bérszínvonalat, hanem a termelékenység, de ez is lényeges. Lehet itt jobb béreket osztogatni. Azonban éppen a tehetségesebb és a szorgalmasabb akkor is gyűlöli, hogy rendre a link és lopós kolléga miatt tartja a hátát. És ha azt is látja, hogy kormányon is hasonló alakok ücsörögnek, akkor tudja, hogy belátható időn belül semmi sem változik. És már veszi is a repülőjegyet.

Maradnak hát a bevándorlók? Az pedig kizárásos alapon csakis (a sok) Abdallah lehet. Nyugatról értelemszerűen nem jön ide senki. A kisebbségi magyarok közül pedig aki akart, már itt van. Jut eszembe! Annak idején sokan gyűlölték a Romániából idemenekült magyar honfitársainkat is: lerománozták őket a hátuk mögött, merthogy „törtetnek” meg „taposnak”. Nem véletlenül hullott termékeny talajra Kovács László 23 millió idetartó románról szóló víziója. Valójában a határon túlról jövő magyarok kőkeményen dolgoztak, mert itt új életet, új egzisztenciát kellett teremteniük. Pont úgy, mint a reggeltől estig robotoló arab boltosnak, török vendéglősnek, kínai raktárosnak. Abdallah sem lesz más. Tudta? Magyarország Orbánék után is az a Magyarország marad, ami évszázadokon át volt: népek sorközössége, olvasztótégelye. És tudja, hogy aki ezt elhazudja, na, az a magyarellenes.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.