galéria megtekintése

Totál Lokál

3 komment

A szerk.

Van abban valami bájos, hogy miközben a közeli pénzekből kistafírozott baráti portál (lásd még: PestiSrácok) bátor kérdésére (kvázi: Soros-karvalytőkéből működtetik-e a 444-et?) az a válasz hangzik el a Kormányinfón, amely szerint „az átláthatóságot biztosítani kell  a tulajdonviszonyok terén”, nos, aközben fogalmunk sincs, státuszilag kicsoda is igazából az újkori médiamágnások Murdochba ojtott Hefnere, Habony Árpád.

Aki speciel a szintén gazdagon futtatott Lokál tulaja, s akiről maga Kósa Lajos,  a Fidesz Benny Hill-lel kevert Balázs Pétere említette: életveszély. De hogy jó sajtómunkásokként pontosan idézzük a nagy debattőrt a pompás ibizai pislogásokkal, Gucci táskákkal és papíron a nullához konvergáló jövedelemmel büszkélkedő think tank vonatkozásában:  „A Habony így is egy életveszély, ha leszerződtetnénk, akkor nem megoldanánk, hanem kinyitnánk a problémát.” Következésképpen az átláthatóság, vagy mi, éppen eddig fontos, hogy aztán a köz tájékoztatóján rezzenő arc nélkül lehessen koppanó hangú konklúziót levonni az idegenszívűeket szolgáló, a magyarság agyelszívására létrejött, tudjukkik hátterű termékekről.

Igaz, a Lokál rendezett hátterű, üvegzsebű főnöke annyiban tiszta pénzek fölött gazdálkodik, amennyiben bőséggel markol a közeli bankókból. Miként nyilván az a dotáció is tiszta, amellyel nevezett – bizonyára a piaci jelzésekre reagálva – újabban uszkve évi másfél milliárdból gründolhat ingyenes napilapot. Amúgy a Lokál ugyanúgy nem a G-ügyi ellenség (vö. Metropol) amortizálására jött létre, ahogyan Habony Árpádnak sincs köze a mintegy államosított, kiapadhatatlan forrással megajándékozott TV2-höz.

 

Minden szép és jó, hogy azt ne mondjuk: magyar. Legföljebb azon lehet tűnődni, hogy akik most kiszorítósdit játszanak – jórészt – a mi pénzünkből, mikor mennek már kicsit arrébb.

Olyan szép lokálok vannak Ibizán. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.