galéria megtekintése

Titkaik

2 komment

A szerk.

Nincs kiszámíthatóbb sebességtípus a hatósági tempónál. A rendőrség, az ügyészség, a NAV soha senkit nem lep meg. Megbízhatóan viselkedik mozgásszervi fájdalmakkal kínzott csigaként, ha a regnáló hatalomnak, illetve az azt támogató üzleti elitnek kínos ügyek vannak az asztalon, s száguld Usain Boltként, ha megbízásból, politikai okból kell lecsapni.

Most éppen az derült ki, hogy az anno „titokkincstárként" bemutatott Welsz Tamás-hagyatékból nem sikerült még semmit kibányászni. A minap meg arról adtunk hírt, a rendőrség annak ellenére zárná le érdemi tevékenység nélkül a belvárosi ingatlanbotrányok ügyében a nyomozást, hogy az ügyészség a munka folytatását irányozza elő.

Nem csoda, hogy mind többen ábrándulnak ki a demokráciából, a rendszer alakítói kísértetkastéllyá alakították. Arra használják a játékokat (például a rendőrséget), hogy ijesztgessék a látogatókat.

 

Emlékezetes, hogy a norvég alap által támogatott civilek megfélemlítési kísérlete alkalmával úgy vonult fel a rendőrség, mintha nem egy együttműködő, fegyvertelen, ártatlan emberrel, hanem terrorszervezet radikális szárnyával lenne dolga. Ehhez képest a bátor parancsnokok, akik bármikor hajlandók kiszolgálni a hatalom birtokosait, nyulam-bulamokká szelídülnek, amikor rázós ügy kerül terítékre.

Ezzel viszont azt üzenik az országnak: akinek hatalma van, annak mindent lehet. Igaz, azért dolgoznak ők: szigorúan rápirítanak például a hajléktalanokra, mert nincs otthonuk.

Így lett vitézség a hatalmat szolgálni az igazság helyett. Ez ma a magyar virtus.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.