galéria megtekintése

Tisztességteleníthetetlenséges...

Az írás a Népszabadság
2014. 10. 01. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

Szegény Rogán Antal kis híján idegösszeroppanást kapott, amikor meghallotta, hogy a bankszövetség vette magának a bátorságot, és levelet írt Áder Jánosnak a devizahiteles-mentő törvényről. Ezek a gyökér, agresszív bankok arra kérték volna Ádert, küldje el az Alkotmánybíróságnak a törvényt, mielőtt aláírja.

Elfogadhatatlan, jajveszélykelt a frakcióvezető, hogy ilyen agresszív módszerekkel az egymillió-háromszázezer családot tönkretevő, tisztességtelennek ítélt, tisztességtelen eszközökkel tisztességtelenkedő, az emberek pénzét tisztességtelenül megtisztességtelenítő, egymilió-háromszázezer családot megkárosító tisztességtelen agresszív módszerekkel tisztességtelen.

Talán így adhatnánk vissza legjobban a frakcióvezető ellenközleményének hangulatát, műfaját tekintve az úgynevezett piros fejű üvöltözés. Neki mindig jól áll, nemcsak a piros fej, hanem ez az őszinte, a sziklaszilárd erkölcs talapzatán álló felháborodás, a nép egyszerű fiainak (az úgynevezett Embereknek és Családoknak) hiteles és közvetlen képviselete.

 

Emlékezetes alakítása volt például – sose felejtem el! bárcsak elfelejthetném! – egy éve, amikor az ingyenes készpénzfelvételt kitrükköző aljas, agresszív, mocskosul tisztességtelen bankokra akadt ki, mert egyes bankautomatákból nem lehetett 50 000 forintnál többet kivenni, ezért aztán külön rendelettel vagy mivel kellett szabályozni, hogy minden automatából legalább százezret föl lehessen venni.

Emlékeztetőül, előtte azért volt szükség pénzügyi „rezsicsökkentésre” – a frakcióvezető nyelvi leleménye –, mert a tranzakciós adót a bankok mocskos, aljas, tisztességtelen módon „áthárították” az Emberekre, illetve Családokra, amire tényleg olcsó kifogás, hogy az Emberek meg a Családok tranzakcióznak, nem a bankok, tehát a tranzakciós adó, amit ki tetszettek találni, őket érinti.

A tranzakciós adót kellett kissé egyensúlyozni az ingyenes készpénzfelvétellel, a készpénzfelvételt megsegíteni a legalább százezret kiadó automatákkal, és végül, mivel a rendesen megemelkedő készpénzforgalom jelentős részben feketegazdaságba folyik, őrületes adórazziák is következtek, mindenki legnagyobb örömére, és jövőre már nemcsak a pénztárgépek, de a hűtőszekrények és a villanyórák is be lesznek kötve a NAV-hoz.

A végtelenül tisztességtelen, egy országot bepalizó bankok mítoszáról pedig csak az a régebbi javaslat jut eszembe, hogy hát akkor nézzük meg, kik azok a politikusok, polgármesterek, akik felültek ennek az átverésnek, akik ennyire idióták, hogy beszopták a bankok alpári szélhámosságát, és akkor ők szépen mondjanak is le, az Emberek, a Családok pénzével ne rendelkezzenek pénzügyi analfabéták!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.