galéria megtekintése

Timur és csapata

6 komment


Megyesi Gusztáv

Felhívtuk Kubatov Gábort, a Fradi elnökét, hogy fáj a lábunk, beállt a derekunk is, öregek vagyunk, nem bírjuk mi már a közelharcot, márpedig másnap nyit az új elektronikai áruház ötvenszázalékos kezdőárakkal. Hatalmas tömeg ­várható, egymást tapossák majd az emberek, segítsen hát rajtunk a fiúkkal, kiváló biztonsági őrökkel, aznap úgysincs meccs, és a választási irodára se akar beadni senki népszavazási kérdést.

Másnap megnyitott az elektronikai áruház, egymást taposták az emberek, ám a fiúk állták a sarat. Amikor valaki épp belépett volna az ajtón, ügyesen eléálltak, csak úgy, véletlenül, ahogyan villamoson szokott helyet keresni az ember a lábának, mikor meg az utolsó kedvezményes sík tévét vitte volna el egy illető, szép komótosan körbevették a fiúk, hogy „én a te helyedben nem venném meg ezt a tévét", és akkor az illető már nem is akarta megvenni, és így lett nekünk, szegény, beteg nyugdíjasoknak hirtelen két síktévénk.

De miért is írunk erről, hiszen nap nap után érkeznek a hírek hasonló esetekről, hogy a fiúk a fekete pólójukban, bomberdzsekijükben, a kopasz fejükkel feltűnnek az ország különféle pontjain, és segítenek a rászorulóknak. Nincs ebben semmi új, annak idején hogy meglepődtünk, amikor híre jött, hogy a gój motorosok elesetteket gyámolítanak; azt hittük, hogy állandóan csak háborúznak, hogy nincsen már bennük semmi jó érzés. Kubatov emberei két meccs között, már aki épp szabadlábon van, sohasem tétlenkednek. A megyei lapok sorra számolnak be arról, hogy kigyúrt, kopasz férfiak magányos öregeket keresnek fel otthonukban, vizet visznek nekik a kútról, máskor felvágják a tűzifát, enni adnak az aprójószágnak, mintha csak Timur és csapata volnának; idősebb polgármesternék népszavazási kérdésének mielőbbi iktatása, ez csak az egyik arcuk.
Sajnálatos, hogy ezt se a szocik, se a többi ellenzék nem érti.

 

Hogyan lehet fizikailag ennyire felkészületlenül menni népszavazást kezdeményezni, mint a szocik, kérdezhetnénk, utalva arra, hogy Rió­ra már két éve készülnek legjobb sportolóink, és még így sem biztos a siker. Nem pofázni kell, ülésezni, petíciókat, cselekvési programokat írni, sajtótájékoztatón sírni és felháborodni, hanem gyúrni és gyúrni, naponta minimum kétszer. Sok tésztát enni és fehérjét, még több táplálékkiegészítőt; továbbá az nem elég, hogy a pártelnök kopaszra borotválja a fejét; ha nincs rajta tetoválás, legalább egy vaskereszthez hasonló motívum, illegitim kopasz.

A népnek nem nyü­züge vezetők kellenek meg demokratikus viták és állandó okoskodások; lám, most is a fél ország rajtuk mulat, hogyan nem jutottak oda a blokkolóórához vagy micsodához, holott felháborodni és együtt érezni kellene velük.

De Timurék ideje igazából csak később jön el. Akkorra mi már nem leszünk, ám dédunokáink ott fognak állni az iskolai tanévnyitón, szemben a díszvendégekkel, közöttük ott ülnek majd a mostani fiúk, akik annak idején két szabadságvesztés vagy egymásra lövöldözés meg pártházvédelem között idős polgármesternéket védtek demokratikus joggyakorlásuk közben az ország egyik demokratikus fellegvárában.

Ám addig még sok a teendő. Példának okáért amint a magyar nép megszavazza, hogy idegen ember a lábát be ne tehesse uniós parancsra szeretett hazánkba, Timur és csapatának lesz feladata a magyar állam által 300 ezer euróért letelepedési engedélyhez jutott idegeneket kiverni hazánk földjéről, ahogyan az egy rendes futballklub emberei­től elvárható.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.