galéria megtekintése

Tesznek rá

6 komment

A szerk.

Hatszázharmincmillió forint nagyon sok pénz. Ekkora summából például ezerkétszáz hó­napon át fizethetnénk bért egy aneszteziológusnak, több száz gyermeket laktathatnánk jól heteken át, renoválhatnánk hajléktalanszállókat, s hogy a kormány számára is érthető legyen: futná egy kisebb futballstadion felére. Rettentő sok pénz ez. Ezúttal mégsem az a legsúlyosabb veszteség, hogy odalett bő hatszázmillió adóforintunk. És még csak nem is a kampánytámogatást lenyúló kamupártok kamujelöltjei, kamuelnökei a legmocskosabb szereplők.

Ebben a játszmában a pénz és a trükközők serege is csupán eszköz volt a kormány számára a választási rendszer meghekkelésére. Ezt persze ők úgy mondják: csak erősítették a demokráciát, hiszen szélesebb volt a pártkínálat, mint valaha. Persze, és köztük ott volt az Összefogás Párt és az Együtt 2014 Párt, amelyek a szavazatok 0,42 százalékát vették el tavaly a baloldaltól.

Most már látható: csak ez a néhány jelentéktelen tized legalább 94 millióba került.

 

Ha olyan jó demokratákból áll a kormányoldal, mint magukról oly nagy átéléssel állítják, akkor talán véletlenül sem hagyják, hogy akár egyetlen szerveződés is lopott, vett, másolt támogató aláírásokkal vásárolja be magát az országgyűlési választásba, vagy szándékosan nevével tévesszen meg jóhiszemű választópolgárokat.

Ha a választási rendszert kétharmados többségüknek megtartása érdekében kételyek és pironkodás nélkül átírták a kormánypártok, illúziónk se legyen: tesznek az eltűnt hatszázharmincmilliónkra.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.