galéria megtekintése

Te csak legyél szép

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 14. számában
jelent meg.

1 komment


Csepelyi Adrienn
Népszabadság

Szabó Tünde olimpiai, Európa- és világbajnoki ezüstérmes úszónő 2003-ban levetkőzött a Playboynak. Pénteken ő váltotta a honvédelmi miniszteri posztra távozó Simicskó Istvánt a sportállamtitkári székben. Szabó Tündének sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszószakedzői képesítése is van, az úszószövetség alelnöke – találják ki, mit rántottak elő sokan a kinevezés után. Naná, hogy a képeket.

Szeretjük mi a szépet, de túl szép ne legyen, mert az gyanús. Akkor biztosan hímtagokba kapaszkodva jutott ilyen magasra a hölgy, talán a diplomáit is úgy szerezte, hogy szakdolgozat helyett szétosztott néhány ingyenes példányt a Playboyból. Jól áll a kezében kormányrúd, höhö, értik, höhö, záporoznak a végtelenül humoros kommentek. Nőktől is.

Tudják, mit írt az egyik napilap nemrég a világ legjobb úszónőjének választott Hosszú Katinkáról? Hogy a kemény edzések miatt sajnos „veszít kislányos bájából”. Alázza csak porig a mezőnyt, de azért csak óvatosan gyúrjon, hát hogy néz már ki a túl izmos nő. Szabó Tünde például jól nézett ki 2003-ban, sportállamtitkár is lett belőle.

 

Ugyanaz a napilap nemrég a következő velős képaláírást hozta a Chelsea vezérigazgatójáról: „Kifejezetten jól áll a vezérigazgató asszonynak a kék.” Apró szépséghiba, hogy a fotón a futballklub egyik orvosa, Eva Carneiro látható. Ő is nő, nem mindegy? Fő, hogy jól áll neki a kék.

A volt barátomat egyszer el kellett kísérnem egy fontos tárgyalásra, méghozzá az általa választott ruhában. Sminkelési tippeket is adott: legyek szexi, mert a tárgyalópartner szereti a szép nőket, de azért mégse kurvás, hiszen az ő barátnője vagyok. Ja, megszólalnom nem kell. Csak legyek szép.

Vajon milyen jogon hurcolnak meg valakit, aki megmutatta a testet, amely addigi élete munkájának gyümölcse volt? Hányas mellbőségtől válunk alkalmatlanná egy politikai poszt betöltésére? Hányszor radírozhatjuk hetente a bőrünket, hogy ne tűnjünk inkompetensnek? Hagyjuk kicsit jobban lenőni a hajunkat, hogy ne essünk ki rögtön az igazgatói állás megpályázásakor? Túl csúnyának sem szabad lenni persze, csak amolyan kellemesen semmilyennek, hogy ne bántsuk senki jóérzését.

A napilapba csúsztatott pornómagazinok és a nőverő képviselők álszent országa kikel valaki ellen, aki rendelkezni mert a saját testével? Olyan ez, mint a homoszexualitás ellen kampányoló politikus, aki odahaza leszbipornót néz. Mert hát az nem számít.

Nem tudom, Szabó Tünde milyen munkát végez majd sportállamtitkárként. De olyan országban szeretnék élni, ahol egy sikeres nő láttán nem szereposztó dívány az első asszociáció. Ahol nem a kellemesen semmilyen a cél reggel a tükör előtt, hogy ki ne hívjuk valaki haragját vagy megvetését.

Ahol a kormányrúd nem hímtagot jelent.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.