galéria megtekintése

Szeretnek

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 11. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Könnyű utat kívánunk mai, sokszínű fejlécünkkel a büszkeség napi felvonulás résztvevőinek. Legyen bántódás nélküli, örömmel teli az ünnepük. Tudjuk, hogy a többségtől érkező támogatás nélkül ennek a kisebbségnek sincs még nyugalma, méltó komfortérzete.

Montecuccoli tábornok híres mondása a pénzről továbbvihető feléjük. Az élethez eszerint három dolog kell feltétlenül: szeretet, szeretet és szeretet. Ezen belül mindegy, hogy a szeretet a felnőttektől a gyerekek felé irányul, fiú az apját, férfi a nőt, testvér a testvérét, barátok egymást, nő a nőt szereti. Csak a szeretetlenség és a szeretet közötti szakadék átjárhatatlan.

Aki nem képes a szeretetre, ingerült lesz, ha azzal kell szembesülnie, hogy mások milyen erősen tudnak érezni, sőt, olyan emberek adják át magukat egymásnak, akire ő, szegény csak megrökönyödve tud nézni. Ha senkit nem tud szeretni, hogy viselné el, ha fehér a feketét, erős a gyengét, fiatal az öreget, férfi a férfit, nő a nőt ölelné magához? Sokan pánikba esnek az ilyen érzelmi megrázkódtatástól, és támadnak. Betűvel, szóval, gesztusokkal, kővel, doronggal, ököllel és – bár egyre ritkábban, de még mindig nem eléggé ritkán – törvénnyel.

 

Ameddig ezt teszik, mi védünk mindenkit, aki a szeretet sokszínű zászlaja alatt vonul, vagy csak otthon, magában érez másként, mint ahogy a többség azt megszokta, rosszabb esetben elvárja. Mai fejlécünkben a szivárvány színeivel vállalunk szolidaritást a melegfelvonuláson részt vevőkkel. És újra: csak a szeretetlenség és a szeretet közötti szakadék átjárhatatlan.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.