galéria megtekintése

Szebenics és az éjszaka ára

2 komment


Kácsor Zsolt

Szebenics már öreg ahhoz, hogy autó­ban éjszakázzon, de néha rákényszerül az éjjeli ­megfigyelésre, mert a féltékeny férjek hülyék, s eszetlenül jól fizetnek. Ez az oka annak, hogy január végén az öreg magándetektív elvállalt egy megbízást Debrecenben, ennek következtében február közepén már egy lakótelepi parkolóban kellett töltenie az éjszakát Szegeden.

Ami persze feláras tevékenység, ezt Szebenics mindig előre közli. Egy éjszakai megfigyelés nála ötvenezer forintnál kezdődik, plusz költségtérítés.

Utólag aztán részletesen előadta a debreceni megbízónak, hogy egy tízemeletes tövében parkolt le, közvetlenül a szemeteskonténer mellett, majd bevackolta magát az autó­ hátsó ülésére – oda ugyanis nem lehet belátni a fóliázott ablakok miatt –, elővette a távcsövét, és a második emelet egyik lakását fürkészte egész éjszaka, este kilenctől másnap reggel hétig.

 

Nagyjából éjfélig világított odafönn a villany, s az ablaküvegen át olykor kivehető volt egy nő és egy férfi sziluettje. Egy hónap alatt három éjszakát töltött ébren, szüntelen megfigyeléssel, rá­adásul az ő korában, ugye. Ezt meg kell fizetni. Megmutatta a videofelvételeket is, amelyeken fölismerhető volt a féltékeny férj felesége, Éva asszony, aki este kilenckor bement a lépcsőházba a szeretője oldalán, s reggel hétkor távozott. A videofelvételeken boldognak tűnt, gondtalannak, amilyennek a férje már régen nem látta.

A féltékeny férj hüledezve nézte azt a nőt, rá sem ismert. Pedig a saját felesége volt. Negyvennégy éves, érett és tapasztalt szépasszony, aki férjét rendkívül megunta, így hát kalandot keresett és talált: összejött egy huszonéves, szegedi fiatalemberrel, aki festett szőke volt, magas, kigyúrt és vicces. Kávégépekkel üzletelt, s Szebenicsnek kemény, kitartó nyomozás után sikerült megtudnia, hogy a szépasszony kicsiny kávézójában egy új csodagép rendelésekor szövődött a szerelem.

A negyvennégy éves, érett és tapasztalt szépasszony a nagy találkozás után pár héttel elkezdett éjszakára kimaradozni. A férjének ilyenkor azt állította, hogy újabban két pesti barátnőjével színházba jár Budapestre, s olyankor náluk alszik, mert fáradt hazautazni Debrecenbe. A férj ezt kezdetben el is hitte. De gyanús lett neki, hogy a felesége táskájában egy-egy pesti színházi látogatás után rendre megtalálta mind a három belépőjegyet. Ezt nem értette. A felesége táskájában miért van benne mind a három színházjegy? A két barátnője miért adja oda neki? Miért? Ez nem fért a fejébe. Így jutott el Szebenicshez, és a magándetektív így kötött ki Szegeden. Három éjszaka, felárral számolva összesen százötvenezer forint. Plusz költségtérítés. Szebenics a távoli kapcsolattal eléggé sokat keresett.

Az éjszakát ugyanis dehogy töltötte ő egy szegedi parkolóban. Pláne háromszor. Pláne lakótelepen. Pláne szemeteskonténer mellett. Neki csak annyi volt a dolga, hogy a kávés cég szegedi címére egy régi, szegedi cimboráját odaküldje, aki este kilenckor és reggel hétkor csinált néhány felvételt a párról, s elküldte az anyagot e-mailen Szebenicsnek. Közben a magándetektív odahaza horkolt, ő ugyanis korán fekszik és későn kel, nála ez a hosszú élet titka – meg egy rövid fekete abban a kicsiny belvárosi kávézóban, ahol újabban isteni kávé fő, s mindig pompás a hangulat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.