galéria megtekintése

Szebenics és a Nagyfőnök

1 komment


Kácsor Zsolt

Miután Szebenicset elhagyta a felesége, a magándetektív három héten át ivott, s ezalatt elvert két és fél millió forintot. Blackjacket játszott egy kaszinóban, ahol egy valahai rendőr kollégája volt a Kisfőnök, aki azért szerelt le, mert kikezdték odabenn. Azt suttogták a cégnél, hogy ahhoz képest túl sokat mutatkozik együtt a nehézfiúkkal, hogy milyen keveset keres. Ő meg hiába magyarázkodott, jelentem, ez a munkám, ezt mondta, de hiába, le kellett szerelnie, a kapcsolatait fölhasználva elment hát egy kaszinóba Kisfőnöknek, ahol azután tényleg olyan sokat mutatkozott együtt a nehézfiúkkal, hogy ahhoz képest végre rendesen keresett.

Nála ivott három hétig Szebenics, nála játszott el két és fél millió forintot. Délelőttönként tért magához pár órára, olyankor hevert az ágyon, aztán kibotorkált a fürdőszobába, belehányt az otthagyott szennyesbe, ettől jobban lett, s ment a kaszinóba a Kisfőnökhöz, jelentem, szolgálatfelvételre megérkeztem, mondta Szebenics vigyorogva, mire a Kisfőnök bólogatott, s hozta az első kört, azt még ő fizette, aztán magára hagyta Szebenicset, aki aztán magára hagyta saját magát, hit, hit, doubling down, ezt ismételgette, amikor a pulthoz tántorgott további sörökért. Éjfél felé a Kisfőnök hívott neki egy taxit, betuszkolta, kifizette a sofőrt és hazaküldte, de hiába, másnap este Szebenics ismét megjött, jelentem, szolgálatfelvételre megérkeztem, mondta vigyorogva.

Három hét után karon fogta a Kisfőnök, s azt dünnyögte neki, hogy most hagyod abba. Standolsz, érted? Tíz százalékra vannak beállítva a gépek, suttogta a Kisfőnök, még három hét, és a lakáskulcsodat fogod föltenni a következő lapra. S mutatott neki egy nagydarab, tökrészeg fazont, aki a múlt héten egy Ford slusszkulcsával állított be, vesztett, a kocsi maradt, és ő is maradt, nézz oda, Szebenics, olyan állat akarsz lenni, mint ő? Igen, válaszolta Szebenics vigyorogva, mire a Kisfőnök hívott neki egy taxit, betuszkolta, kifizette a sofőrt és hazaküldte, de hiába, másnap este Szebenics ismét megjött.

 

Aznap éjjel történt, tíz óra felé, hogy négy testőr kíséretében megjelent a kaszinóban a tulaj, a Nagyfőnök, akit Szebenics látásból ismert, mert volt egy híres pere a kilencvenes években, amikor a kamerák előtt hurcolászták vezetőszáron. Megúszta végül három év felfüggesztettel, s most ott állt Szebenics háta mögött, s megkopogtatta a vállát. A magándetektív hátanézett, mire a Nagyfőnök annyit mondott neki, hogy „holnap reggel nyolcra gyere be az irodába". Szebenics döbbenten bámult, mire a Kisfőnök közbeszólt: „Szebenics, te holnap reggel nyolckor bejössz az irodába". A magándetektív a négy testőrt bámulta, s nem volt kedve vitatkozni. Fizetett, hívott egy taxit és hazament. Ha kidobták, hát kidobták.

De másnap reggel nyolckor ott volt az irodában.

Egy testőr már várta, kocsiba ültette, s elfurikázta a tulajhoz. Nem is kellett sokáig várakoznia. Hamarosan megjelent a Nagyfőnök, leszámolt a kezébe két és fél millió forintot, s azt mondta neki:

– Őrnagy úr, egy kis előleg. És meg ne lássalak még egyszer valamelyik játéktermemben. Na, szevasz.

– Na, szevasz – dörmögte Szebenics, és zsebre vágta a pénzét.

Így állt munkába a Nagyfőnöknél.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.