galéria megtekintése

Süllyedt

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 05. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Sportemberhez méltatlannak minősítette a kajak-kenu szövetség főtitkára, hogy két magyar élversenyző kokaint fogyasztott. Hozzáteszik: csak szabálytalanság történt. A kajakosok szakosztály-igazgatójának első reakciója szerint két versenyzőjüknek mindenképpen indulnia kell a vb-válogatókon. A pulzusunk e ponton már magasabb, mint Csipes Tamarának vagy Dombvári Bencének a finisben.

Az sem nyugtat minket, hogy a szövetség mégis indít fegyelmi eljárást. Ugyanis már mindent elrontottak.

Miért a Blikkből kellett értesülnünk az ügyről? Mit tett a szövetség a felderítésért?

 

Hány embert ellenőriztek a két sportoló lebukásakor? És utána? Ezt tudni kellene, hogy a gyanú árnyéka se vetülhessen a többiekre, a sportágra. Megnyugtató lenne, ha a lebukottak hajmintáival igazolnák (mert így lehet), hogy csak alkalmi drogfogyasztók. Az illetékeseknek nem a világbajnoksággal kellene foglalkozniuk, hanem azzal, hogy minden kiderüljön. Mert amit a két kajakos tett, sajnos több mint szabálytalanság. A kokain Magyarországon és szerte a világon emberek sokaságát teszi tönkre. Ha e sikeres sportolók, akik eleve példaképek, ezt tették, legalább abban legyenek modellértékűek, ahogy a következményeket vállalják.

A szurkoló tán azt mondja, ne bántsuk őket, a mieinket.

Az amerikaiaknak több pénzük van jobb szerekre, ennyi a különbség. De nem, sőt: ha Marion Jones és Lance Armstrong újrakezdhetné, szívesen indulna magyar színekben.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.