galéria megtekintése

Startup

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 20. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nem csak a technológiai szektor nyugatias, kozmopolita termelőnek nem mondható cégeiben halmozódhat fel oly mértékű tudás, hogy a legsikeresebb startup céggé fejlődnek. Gyors növekedés van másutt is, olyan területeken, amelyeket a miniszterelnök is ért.

Egyszerű gáz- és mindenféle vezetékszerelésből is megtízszerezhető egy cég forgalma néhány év alatt. Csak jól kell csinálni.

Orbán Viktor is érti ezt. Mert az ő barátja tudja, hogyan kell egyszerű munkákból sok pénzt keresni. Mészáros Lőrincnek nagyvonalú megrendelői vannak, iparágában így zsíros a profit.

 

Csak rá ne jöjjön a főnök. Hiszen nem is oly rég ő maga értekezett arról, hogy az igazságos teherviselés jegyében adóztatják a sokat keresőket. Ha a reklámadó rendben van, akkor máris jöhet az állami beszállítók és a miniszterelnöki ismerősök különadója.

Voltaképp Mészáros Lőrinc maga javasolja ezt vagyonnyilatkozata nyilvánosságra hozatalával! A példásan gyors gazdagodás példásan magas elvonást okozna.

Az új adó talán némi visszatartó erőt is jelentene a közpénzek elsíbolásától – a vagyonnyilatkozat ugyanis erre alkalmatlan eszköznek bizonyul. A becsületesebbje még titkolódzik (Mészáros sem teljesen önkéntesen vallott nyíltan, Rogán Antal is próbált azért ezt-azt kihagyni) – de látszik, hogy ez is teljesen felesleges. A politikusok váratlan gazdagodása csak ellenzékben jár következményekkel.

Mészárosnak igaza van: a nyilatkozatok csak arra jók, hogy kellemetlen perceket okozzanak. Csócsáljuk egy ideig őket, miközben az „urak” tovább űzik nagyvonalú üzleteiket. De már semmi se zavarja őket.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.