galéria megtekintése

Sikerünk

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 19. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Sikeresnek nevezte a déli határzárat Kovács Zoltán kormányszóvivő, hisz elkerülik az országot a menekülők. Az élet által világgá kergetett családokat, kerekesszékben tolt embereket, karon ülő csecsemőket és persze, igen, sok fiatal férfit is sikerült távol tartanunk.

Vergődjenek másfelé, ez nekünk a siker. Az is siker, hogy a kizárás gesztusa nem csak elutasítással találkozik. Legutóbb egy német rendőri vezető javasolta a kerítésépítést, mondván, másként nem garantálható a közrend. Siker a kormány számára a kerítésrendszer felhúzása abból a szempontból is, hogy hazai támogatását stabillá tette.

Amennyiben a Fidesz szenvedélyes idegenellenessége tartósan uszályában tudja tartani a közvéleményt, a vállalkozás hosszú távon is sikere lesz a kormánypártnak. Sőt, a „visegrádiak” szimbolikus beszállása a határőrizetbe azt ígéri, hogy a kerítések mentén akár a nemzetközi elszigeteltségből is ki lehet jutni. Viszont sikerült létrehoznunk a déli kerítéssel egy nyugat–kelet barikádot is.

 

Az erődítményünk miatt Nyugat-Európa-szerte tapasztalható megrökönyödés rögzül. Belátják, hogy nem kiszólásokról, hanem világszemléletről van szó, amely nélkülözi az együttműködési készséget. Az eredmény az ország és polgárai tekintélyének, majd cselekvőképességének sorvadása. Úgy lesznek velünk, mint a norvég tévé szakértői a tegnapi futball-pótselejtező sorsolásán. Magyarország? Remek, simán legyőzhető!

Nemrég 84 anglikán püspök felszólította David Cameron miniszterelnököt, fogadjon be ötvenezer szíriai menekültet. Ők talán nem elég sikerorientáltak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.