galéria megtekintése

Repülő

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 08. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Mind kiváló atomfizikusba rejtett asztalosok vagyunk, amíg feladatunk kimerül lazackaviáros kiflik fogyasztásában gálavacsorákon. Ám sokat segít határaink megismerésében, ha a hidegemisszióról kell bevezető előadást tartanunk székkészítés közben. Hende Csaba is addig volt kitűnő honvédelmi miniszter, amíg nem találkozott az FTC-stadion avatóünnepségére szervezett Gripenek gardírozásán túlmutató feladattal.

De Orbán Viktor nemrég olyan hadtörténeti jelentőségű küldetést bízott rá, mint a kalandos történetű Gyoda megépítése a déli határra. A kormányfő e fizikai akadálytól remélte a menekülthullám feltartóztatását. Hende – Pintér Sándor belügyminiszter társaságában – többször is megtekintette az építkezést, és nyugtatott mindenkit, hogy augusztus 31-re elkészül a produkció. Ám mire eljött a határnap, a drótakadály már a mémipar fő lelőhelyeinek egyike volt. Jöttek ugyanis menekülők, és másztak át alatta, mentek át felette.

Persze nem könnyű feladatot kapott Hende. Mert miközben Orbán arról beszél, korszakos válsággal állunk szemben, a jelek szerint komolyan gondolta, hogy a magyar drótgyártásnak hasznot hajtó, egyebekben inkább politikai karikatúraként értelmezhető kerítése enyhíti a krízist. Meglepetést nem okozhatott, hogy a több ezer kilométert letudó, olykor lélekvesztőkön életüket kockáztató menekülteket nem tartóztatta fel a Gyoda. Egy orbáni csúcsötlet odalett, és ezért Hende fizetett. Feladatot még kaphat. Sok stadiont avatunk a következő években: neki van szakmai tapasztalata.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.