galéria megtekintése

Porszem

6 komment

A szerk.

A Voldemort-, a Simonka-, a Hunguard-, a letelepedésikötvény- vagy éppen a Matolcsy-ügy piszka mellett – hogy csak a legutóbbiakat említsük – csupán porszem a NER-ben, de azért rögzítsük: fabatkát sem ér az egyik legbefolyásosabb miniszter, Lázár János bocsánatkérése.

2011-ben derült ki, hogy a magas állású közszolga azt mondta egy 2008-as hódmezővásárhelyi közgyűlésen: „Akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér.” Miután nyilvánosságra kerültek és megütközést okoztak szavai – lám, öt éve még ennyiből is ügy lehetett –, Lázár János belátta tévedését: „Szeretnék elnézést kérni Magyarországtól a félreértelmezhető és félreértett mondataim miatt. Szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akik a félreérthető fogalmazás miatt úgy érzik, hogy őket megbántottam.”

Arról, hogy bocsánatkérését mennyire gondolta akkor komolyan, sokat elárul egy mostani, a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata. Amikor arról kérdezték, nem tartja-e aggályosnak, hogy a letelepedési kötvényt vásárlók között bűnözők is lehetnek, azt is mondta: „Nem hiszem, hogy az ambrózfalvi választóknak azokkal a magyar állampolgárságot igénylő külföldiekkel volna problémája, akik 300 ezer euróért államkötvényt vásárolnak.”

 

Világos beszéd. Akinek van 300 ezer eurója (úgy 93 millió forintja), eleve nem árthat nekünk, magyaroknak. Az rendes, jóravaló, becsületes ember. Sok pénze van, sokat is ér. Félnivalónk tehát Lázár érvrendszere szerint azoktól a migránsoktól lehet, akiknek nincs 93 milliójuk. Sőt már lakásuk, de még hazájuk sem, mert elbombázták mindkettőt a fejük fölül. Semmijük sincs, tehát ne bízzanak bennük az ambrózfalviak, de más magyarok sem.

Vagyis bocsánatkérése ide vagy oda, a régi rend uralja Lázár gondolkodását, amelyben a pénz az, amelynek számára nincsenek határok, mindenki más – vagy az apró – álljon be a kerítés mentén a sorba.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.