galéria megtekintése

Pirruszi győzelmek

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 29. számában
jelent meg.

Dr. Eőry Békeffy Sándor

A magyar államférfiak számos elhamarkodott döntésének betudhatóan nem halad előre az ország szekere, sőt leállt hazánk fejlődése. Ma már fejlettségben közelebb állunk Albániához, mint az áhított Ausztriához. Felelőtlen intézkedéseiknek, arcpirító arroganciájuknak, dilettáns rablógazdálkodásuknak következtében a csőd felé halad az ország. Érthető, hogy a kormány támogatottsága máris jelentősen csökkent.

Ha ez így megy tovább, úgy járnak, mint Pürrhosz, a görög hadvezér a római köztársasággal vívott egyik csatája után, amikor így kiáltott fel: „még egy ilyen győzelem és nem marad több katonám”. Ez „Fideszre fordítva” azt jelenti, hogy a következő választásra nem marad elég ember, aki rájuk szavazva hatalomban tartsa őket. Az sem lenne meglepő, ha a megélhetési politikusok és a hatalom kiszolgálói előbb-utóbb elhagynák a süllyedő hajót.

Nem számolnak azzal sem, hogy a kilátásban lévő bukás új erőre sarkallja majd az ellenfeleiket. Ezek száma egykori veszteségeik ellenére is növekszik. Egyre több sértett és kiábrándult polgár áll át az ellentáborba, míg az övéket csak a konc védelme tartja össze.

 

Amelyből egyre kevesebb jut az alsóbb hatalmi rétegeknek. Nem tanulták meg előre felmérni tetteik lehetséges következményeit, akárcsak jóvátenni az elhamarkodott intézkedéseket: pedig például az internetadó vagy az autóutak matricásítása már saját táborukban is majdhogynem lázadást indított el. És nincsenek már hasznos kisgazdák sem, akik nagylelkűen visszalépnének a javukra a következő választáskor. A kereszténydemokraták pártja pedig épp csak annyi főből áll, ahány tagot számlálnak a kormányban. Ehhez képest előálltak a vasárnapi zárva tartás cirkuszával, amely szintén hatalmas felháborodást váltott ki a lakosság körében.

Sajnos manapság a választások már nem valami pozitív dologért történnek, hanem valami ellen. A két rossz közül a kisebbikre igyekeznek voksolni a polgárok – hogy aztán, nem sokkal a választások után abban is csalódjanak, és ismét undorral forduljanak el a politikától. Végül a vezérkar kapitális hibáiért azokon csattan az ostor, akik a végeken küzdöttek. A legyőzött, leharcolt politikai alakulatokra megélhetési rabszolgasors vár.

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.