Rettegés és zűrzavar uralkodhat el a franciaországi Champagne régióban, ahol évszázadok óta készítik a világ legjobb pezsgőit.
A pánik oka, hogy a nemzetközi szinten is jegyzett magyar szervezet, a Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – munkatársai kurucosan leosztottak néhány sallert a franciáknak, s megállapították, hogy mostantól Champagne tradíciói eltörpülnek elsősorban a magyar, egyebekben az olasz és a spanyol, de még jaj, a német pezsgőtudomány mellett is.
Az új olasz–spanyol–német–magyar szövetség bevette magát a migránsokkal mérgezett és repedező francia falak mögé. Talán ez az eszme- és ámokfutás is kijött a csövön, amikor a mi élelmiszer-biztonsági felügyelőink bepezsgőztek, s megpróbálták hivatalból eligazítani a magyarokat a pezsgők élvezeti értékéről. Tesztjükön egy pezsgőtechnológiával készült osztrák habzóbor, egy spanyol cava és egy olasz prosecco végzett a dobogón. Pontszámban a kivétel nélkül ötezer forint alatti kategóriába tartozó magyar és nemzetközi tételek alaposan megszégyenítették a Champagne nagyágyúját, a negyvenezer (inkább ötvenezer) forintos Dom Pérignont.