galéria megtekintése

Passz

3 komment

A szerk.

Magyarország hobbi futballbefektető lett. Volt idő, amikor egyéb ambíciók is fűtötték la­kóit. Például oktatással, életszínvonallal, esélyteremtéssel összefüggők, ám az efféle szándékokat azóta szépen elnyomták.

Lett helyettük Mészáros Lőrincünk és horvát futballcsapatunk. E felcsúti reneszánsz ember, ugye, olyan esélyekkel indul közbeszerzési eljáráson, amilyennel kínai elit asztaliteniszező a ghánai bajnokságán. Az Orbán-rezsim csúcsvállalkozója most az eszéki labdarúgócsapat többségi tulajdonosa lett. Ehhez az üzleti sikeréhez mind hozzájárultunk, elvégre
a kitartóan hozzá irányított állami forintok nélkül aligha lenne dúsgazdag vállalkozó.

Velük viszont annyira tehetős, hogy tökéletesen értelmetlen bizniszekbe is foghat. Abban ugyanis kár értelmet keresni, hogy az NB I-ben kieső helyen álló Felcsút potentátja a horvát liga utolsó előtti helyén álló klubot is megveszi. Képtelenség komolyan gondolni, hogy profitot termelhet a masszívan veszteséges NK Osijek).

 

Ám aligha ez a célja a befektetésnek. Valami egészen más, amiről csak elképzelésünk lehet. Arról viszont biztos tudásunk van, hogy kevés visszataszítóbb projekt létezhet demokráciában, mint a felcsúti futballvállalkozásnak és környékének sztorija. A kormányfő háza mellett stadion épül, tízmil­liárdnyi közvetett állami támogatásból fejlesztik az akadé­miát, hogy aztán Mészáros még odaát is csapatot vegyen. Rá­adásul minderről el akarják hitetni, hogy köze van a futballhoz. Pedig nincs.

A labdarúgás ugyanis őszinte játék. Amit viszont Felcsúton és környékén játszanak, nem az.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.