galéria megtekintése

Parlemenet

2 komment

A szerk.

Mire kitör a parlamenti nagyszünet – amely időpont idén nemcsak a tanév végével, hanem a foci-Eb elejével is egybeesik –, alig marad igazán karakteres képviselő a parlamentben.

Schiffer András visszavonul építkezni a szellemi hátországba (ifjú pártja megannyi már leszerelt veteránját követve), Novák Előd, mint tegnap bejelentette, vállalkozónak áll – és akkor még az MSZP háza táján várható mozgásokról szó sem esett.

Senkit sem szeretnénk megbántani a Schiffer–Novák-ív felrajzolásával – nem azonos súlycsoportba tartozó személyiségekről van szó –, csak jeleznénk, hogy a parlament a kétbites szavazózombikon kívül lassan már senkinek nem kínál szellemi vagy bármily más kiteljesedési lehetőséget.

 

A két említett képviselő bizonyos szempontból a két végpont: Schiffer szellemi spektrumára nehezen fért rá a szürke megannyi Kossuth téri árnyalata, a túlmozgásos Novákot pedig a mezőnybe beleszürkülni igyekvő pártja diszkvalifikálta. Velük ellentétben ugyanakkor a lebutított Országgyűlés nívója és szórakoztatópotenciálja a jövőben is megfelel majd olyan, a népet némasággal és a kormánypárt összes habókos ötletének kétely nélküli megszavazásával szolgáló honatyáknak, mint Farkas Flórián, Simonka György vagy Kubatov Gábor.

Attól tartunk, nem egyedül a szín fog hiányozni a szeptemberben újra összeálló csapatból, hanem mindenekelőtt a ráció: ezen az úton egy olyan Ház felé haladunk, ahol akkor is Orbán Viktornak lesz igaza, amikor épp a felcsúti űrállomás Makovecz-stílusú dokkolójára szavaztat meg újabb ezermilliárdokat, és egyre csökken az esély, hogy az ülésteremben össze kelljen találkozni a józan ésszel. Ha mégis, Kövér László majd kitiltja.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.