galéria megtekintése

Özil az ajkába harap

41 komment


Megyesi Gusztáv

Bőcsön járt a héten Mengyi képviselő, s a migránsveszélyről tartott előadást, a tudósítások szerint már a megjelenésével viharos tapsot aratva.

Mengyi képviselőt joggal tapsolta meg a hallgatóság. Előtte két nappal függesztette fel mentelmi jogát a parlament, annak ellenére, hogy a vétke, ahogyan ő maga is mondja, eltörpül a migránsveszély mellett. A nyomozás szerint bizonyos pályázatok elnyerésének fejében a pénz 60, sőt 90 százalékát kérte vissza a győztestől; szóra sem érdemes. Az ilyen csalások nem érik el Bőcsön sem a hallgatóság ingerküszöbét, s miért is érnék el: nem is olyan régen egy csaláson kapott államfő hagyta el a kormánypárti oldal elismerő tapsa mellett az üléstermet és a posztját, és akkor hol voltak még a migránsok. A Mengyi-ügy maximum annyiban lehet érdekes, hogy vajon már idén vagy csak a ciklus végére vezetik be azt a gyakorlatot, miszerint a pályázat nyertesének az egész pénzt le kell adnia a kijáró politikusnak, aki persze azért visszacsurgat neki néhány forintot, hogy éhen ne haljon.

Ezen túlmenően az a leghelyesebb, ha örömmel üdvözöljük a migránsveszejtő fórumokat, mert ezeken látszik igazán, hogy kiknek a kezében van az ország, s mi jön ki az agyukból, ha szabadon agitálhatnak. Ne mondja senki, hogy nem jön szellemi izgalomba, amikor Kövér doktor azzal bizonygatja Euró­pa pusztulását, hogy Özil, a német fociválogatott török játékosa a himnusz alatt „összeszorított ajakkal" áll, így jelezve, hogy juszt se hajlandó integrálódni, és most ne jusson eszünkbe ­erről semmi.

 

Ennyi ökörséget összehordani a nyolcvanas évek végének pártfunkcioná­riusai sem tudtak, pedig azok fejé­ben legalább zűrzavar volt, míg a maiak a szellemi erejük teljében vannak. Ha jól látjuk, akkor ezeken a fórumokon a keresztény Magyarország valamennyi problémás társadalmi csoportját megszólítják, legelőbb is a cigányokat, hogy a migránsok elveszik majd a segélyüket, a zsidók és a homoszexuálisok pedig fizikailag lesznek megsemmisítve. Mármost ezeket az embereket a hivatalos Magyarország is naponta vegzálja, ezért is érthetetlen a totális migránsellenesség, hiszen ha a migránsok elbánnak a cigányokkal és a többiekkel, akkor éppen beengedni kellene őket, hogy elvégezzék a piszkos munkát, s a keresztény Magyarország keze tiszta maradjon.

Kövér doktor szerint háború van. Háborúban pedig a gyakorlat szerint a megszálló csapatok szabadon rekvirálnak, elvesznek házat, lovat, élelmet, továbbá háborús területen nő is jár a katonának. Más oldalról nézve viszont azonnali hatállyal és súlyosan torolják meg a törvényszegést. Ha háború van, akkor a Mengyi-féle bűnöket nem visszahívással meg más beosztásba való helyezéssel, s még csak nem is felfüggesztett börtönnel büntetik, háborúban más irányú felfüggesztések vannak; ha már ugye tényleg hadban állunk.

Amikor nemrég egy magyar kamionos bosszúból egy menekültcsoportra húzta a kormányt Calais-ben, a világsajtó gyűlölködő magyarokról írt. Nem szívesen esnénk az érzelgősség hibájába, de ilyenkor mindig eszünkbe jut, hogy nem is rég, amikor a magyar lakosság először láthatott tömegével menekülteket a közvetlen környezetében, a pályaudvarokon és környékükön, s nem volt még kormánypropaganda, és a hajmáskéri lelkész se nevezte állatoknak a menekülteket, akkor önkéntesek százával vittek nekik vizet, élelmet, orvosságot, s midőn elindult a menetük az M1-esen az országhatár felé, egyetlen kamionos se fordult feléjük fenyegetőn.

Pedig ha jól emlékszünk, összeharapott ajakkal vonultak.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.