galéria megtekintése

Ott sem volt

3 komment

A szerk.

Gazdaságfejlesztés nagyban címmel rendezett konferenciát két évvel ezelőtt a Századvég
a stratégiai megállapodások jótéteményeiről. Hogy a kormányzati agytrösztnél nagyban játszanak, azt ma már senki nem vonja kétségben az országban – ám azt, hogy mekkorák a tétek, és milyen játékosok ülnek az asztalnál, mostanában mintha tisztábban látnánk.

Tény, hogy politikaközeli(például sajtó-) körökben régóta rebesgetik, voltaképpen a védelmipénz-szedésnek az alapverziónál egy fokkal szofisztikáltabb, emelkedett megfogalmazású válfaját ötlötték ki a srácok. Akivel megköti a kontraktust a kormány, az utána bizton számíthat a vetélytársak abajgatására, a védett cég békén hagyására, esetleg néhány testre szabott adótörvényre, vagy legalább az adó-ellenőrzési szigor enyhülésére.

(Mellesleg ez volt az egyik állítás, amiért Horváth Andrást, a kiugrott adórevizort megpróbálták keresztre feszíteni. Az ellentételezést pedig nyilvánvalóan százmilliókban mérik.)

 

Arra azonban senki nem számított, hogy a hibátlan szisztéma működési mechanizmusát éppen a független ügyészség fogja feltárni. Mit tegyünk, ez egy ilyen ország: a kormány nem tűri a korrupciót, a tao nem közpénz, a tagok gyűlése nem taggyűlés, a vádhatóság pedig nem elfogult.

Ha mindezt elhisszük, már csak azt az apróságot kellene mindannyiunknak bekajálni, hogy az áfacsalók által sanyargatott amerikai étolajmamutot valami ismeretlen gonosztevő (Joszip Tot?) tényleg le akarta venni kétmilliárdra a századvégesekre hivatkozva, de a stratégiázás éceszgébere, a Századvég ott sem volt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.