galéria megtekintése

Összeomlás

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 17. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ha volt még valaki, akinek akadtak kétségei afelől, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt és alelnöke, Deutsch Tamás morálisan alkalmatlan a testület vezetésére, az kedd délután minden fenntartásától megszabadulhatott. Akkor, amikor Gömöri Zsolt nem jelent meg saját lemondásának bejelentésén.

Éppúgy távol maradt a kínos kérdésekkel fenyegető rendezvénytől, mint a Twitteren rendre bátor, fenegyerekként ismert Deutsch Tamás, akinek alelnöki posztját, hitelét, arcát amúgy épp valamikori helyettes államtitkára igyekszik most háttéralkukkal, hatalmi trükkökkel, retorikai bravúrokkal menteni.

Pedig nemrég még nyoma sem volt hasonló visszafogottságnak. „Végtörlesztés ügyében személyesen érzem magam felelősnek, tisztelt bíróság” – ironizált május elején sajtótájékoztatón Deutsch alelnök, amikor arról beszélt, maga javasolta, hogy a testület támogassa több dolgozó, így az elnök hitelének végtörlesztését is. S ekkor még Gömöri elnök sem menekült a kérdések elől, mi több, szemrebbenés nélkül tudta azzal indokolni a hiteltámogatás szükségességét: így a paralimpikonok érdekében jobban tudnak a munkájukra összpontosítani.

 

A kör mára lassan bezárul.Amilyen ordítóan etikátlan volt kiutalni, jóváhagyni, elfogadni a hárommilliós vissza nem térítendő támogatást, a jutalékot, a jutalmat, a jó fizetést, a kényelmes kocsit, éppen olyan morális összeomlás a végjáték.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.