galéria megtekintése

Olvasói levél: Várólistán

8 komment

Szép József

2015 tavaszán életmentő hasi műtéten estem át, amelyet négy hónapos haskötős rehabilitációs időszak követett.

2015 decemberében ismétlődő alhasi fájdalmaim miatt jelentkeztem az illetékes szakorvosi rendelésen. A vizsgálatok alapján megállapították, hogy köldöksérvem alakult ki a régebbi műtéti heg vonalában. („Kizáródás és üszkösödés nélkül.") A fájdalmakat pedig a hasban kialakult letapadások, összenövések okozzák. Műtéti várólistára vettek fel „reconstructio és adhesiolízis céljából".

Közölték velem, hogy vélhe­tően 7-8 hónap múlva kerülök sorra, majd értesítenek. Kicsit ledöbbentem. Ezek után otthon meg­tekintettem az intézmény nyilvános, interneten is elérhető várólistáját, felhasználva az erre a célra kapott azonosítómat. Akkor döbbentem le igazán! Műtétem várható időpontja: 2019. 07. 25., azaz kettőezer-tizenkilenc július huszonöt!

 

Még jó, hogy létrehozták a „sikeres" várólista-csökkentő programot! Részlet a várólistából:

Általános sebészet
2019. 07. 25.
2015. 12. 03.

Ugyanakkor megjegyezném, hogy a meg­előző (UHG- és egyéb) vizsgá­latokat kényszerűségből a nyugdíjam­ból fedeztem, mert nem akartam hónapokat várni az eredményre.

Most örüljek, hogy eddig nem záródott ki a belem és még nem üszkösödik, csak fáj? És ha ­mégis ­kizáródik és üszkösödik, akkor majd sürgősséggel ellátnak várólistán kívül? Miért akarják ezt feltétlenül megvárni? Mert ugye ezekben az esetekben a betegek túlélési esélyei jelentősen csökkennek! Persze így is lehet csökkenteni a várólistát!

Eleget halljuk: „Panaszával forduljon időben orvosához". Megtettem!

Természetesen nem az orvosokkal van bajom, tisztelem és értékelem az egyre nehezebb körülmények között végzett munkájukat.

Csak csendben megkérdezném: Magyarország tényleg jobban teljesít?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.