galéria megtekintése

Ők nyíltan

A közélet már megint Gyurcsány Ferenc nevétől hangos, holott a DK elnöke most nem tett egyetlen kellemetlen megjegyzést sem épp aktuális választási partnerére – igaz, mostanában nem is lesz semmilyen választás.

Gyurcsány Ferencnek most még csak meg sem kellett szólalnia ahhoz, hogy a Fidesz (sajtója) ismét a nevét zengje, és valamiért az istennek nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy ezt azért teszi, mert egy kis gyurcsányozás eleve mindig jól jöhet, de az ilyen zivataros időkben, amikor a kormányerők népszerűtlensége a napnál is világosabb, kiváltképp.

A Fidesz azon háborodott fel, hogy Gyurcsány Ferenc a magánvagyonából támogatja pártját. Csakhogy – így a Fidesz – Gyurcsány cége, az Altus, az EU-nak is dolgozik, így nyilvánvaló, hogy valójában az unió finanszírozza a DK-t, s ez burkolt külső párttámogatás.

 

Merész gondolatkísérlet. Gyurcsány Ferenc ugyanis saját cége jogszerű bevételéből támogatja a pártját, s ezzel el is számolt.
Vajon minden bevételével teszi ezt a Fidesz is? Az a Fidesz, amelynek tagjai szakmányban nyernek el közpénzeket? Vajon minden forrásával elszámolt a Fidesz, amelyet a tavalyi választási kampányban éppen a kormány támogatott meg egy kicsit a „Magyarország jobban teljesít” szlogennel, amelyről még a Kúria is megállapította, hogy valójában pártreklámnak minősül?

Nem, nem számolt el. És tagjai nem a magánvagyonukból támogatják pártjukat, hanem a mi pénzünkből, amit magánvagyonukként kezelnek. Igaz, legalább nem burkoltan.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.