galéria megtekintése

Odacsap

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 15. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Négymilliárd forint kedvezményt nyújtott a Rogán Antal vezette V. kerület részben olyan cégeknek, amelyeket az önkormányzati vagyonpazarlás kihasználására alapítottak. Ez jut eszünkbe arról, amit Rogán összehordott a párizsi terror következményeiről.

Ha mondatai nem figyelemelterelésre szolgálnak, nagy a baj. „Az Európai Unió nem tudja megvédeni tagállamait” – rója fel például, ami csakis az egységes erőszakszervezet hiányára utalhat. Furcsa gondolat annak a pártnak a nevében szólva, amely kevesebb Európát akar, nem többet. Rogán továbbá annak a bevándorlásnak próbálna rendőri eszközzel gátat szabni, amely amúgy nem érinti hazánkat.

Majd felteszi gondolataira a Szent Koronát, bizonyos szimbólumokat és értékek megvédését ígéri, mivel „ma már az alapvetően keresztény Európában jelentős olyan közösségek vannak, amelyek másképp gondolkodnak a világ dolgairól, például a vallási szimbólumokról”. Van egy jó hírünk Rogán számára: e közösségek éppoly bigott módon védik szimbólumaikat, ahogy a kereszténydemokraták azt szeretnék. És lám, Harrach Péter hozzá is tette: a sajtó- és szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra.

 

A holtak gyalázásával kevesebb a gondjuk, ugranak bármely témára, amely kormányzati mélyrepülésüket pillanatra feledteti. Szimbólumokat védeni épp annyi értelme van, mint használatukat tiltani. Az önkényuralmi jelképek használatát például régóta tiltja Magyarország. Vajon ettől csökkent a szélsőségesen gondolkodók száma? Ellenkezőleg. És most akarják őket meghódítani Orbán és követői.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.