galéria megtekintése

Obama elmúltnyócéve

6 komment


Miklós Gábor

Obama miatt ölte meg a tébolyult orvgyilkos a rendőrőket, mert az elnök nem állt ki a hatóság oldalán, miután országossá vált a felháborodás amiatt, hogy a rend őrei fekete polgárokat lőttek le több városban. Obama a hibás az orlandói vérengzésért is. Mert a tettes egy afganisztáni eredetű, de az USA-ban született muzulmán volt. Obama az iszlám mellett áll és támogatja a muzulmánok bevándorlását, pedig azok mind terroristák. Igaz, kiderült, hogy nem vallásos dühről volt szó, hanem arról, hogy a tettes mentális elfolytásai törtek ki ilyen kegyetlen erőszakban.

Gyakorlatilag nincs olyan esemény az Egyesült Államokban és a nagyvilágban, amiért az amerikai republikánus párt emberei ne az utolsó hónapjait hivatalában töltő demokrata elnököt hibáztatnák. Obama tehetetlensége a felelős azért, hogy a Közel-Keleten előretört a terrorista „Iszlám Állam", és ő a bűnös, ha közel-keleti akcióban meghal egy amerikai katona. Obama ­miatt szemtelenedtek el az oroszok, de ő a felelős a Brexitért is. Kevés szó esik a gazdaságról. Obama alatt ugyanis a gazdaság jól működik, kijött az USA a ­2008-as válságból, amit George W. Bush republikánus kormányzata hagyott rá, csökkent a munkanélküliség, az USA a tudományos és műszaki haladásban verhetetlen. A szerző nem Obama rajongója, de tehetséges politikusnak tartja. Sikerült neki meglepően elvi politikát folytatnia a szuperhatalom élén.

Az Obamát érő támadások függetlenek a valóságtól. Két alapvető erő mozgatja őket: 1. a politikai számítás, a választási harc; 2. a mérhetetlen gyűlölet, a politikai vadság és primitív rasszizmus. Obama ugyanis tökéletes célpont. Egy, szinte a semmiből felemelkedett félig afrikai politikus, aki ráadásul egyszerre képviseli az intellektuális világot és a társadalom perifériáját. Képesek róla azt állítani, hogy miatta az amerikai hatalom romokban van, hogy újra naggyá kell tenni, hogy ez a tét.

 

Ez pedig nem igaz. De attól tartok, hogy az USA választói ennyi „elmúltnyolcévet" hallva képesek lesznek meggondolatlan döntést hozni. Ez a taktika ismerős, megtapasztaltuk. Arthur J. Finkelsteinnek hívják az amerikai választási kampányszakértőt, aki már több hasonló gyűlöletkampányt, karaktergyilkossági hadjáratot vezényelt le. A Fidesz is a Finkelstein-cég hűséges ügyfele. (Habony Árpádnak közös cége is van a guruval.) Ennek a cégnek is döntő szerepe volt abban, hogy a minap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint Magyarországnak az idegellenes kampánnyal sikerült felküzdenie magát az EU-ban az idegengyűlöleti lista elejére.

E szakértő stratégiája mozgatja továbbra is a Fidesz nyilatkozatgyártó robotjait, akik képesek bármely lopásukért, közúti balesetért, időjárási kellemetlenségért Gyurcsány Ferencet, vagy csak úgy általában a baloldalt hibáztatni. A magyar politika uralkodó áramlata a karaktergyilkosságokra, bulvárhazugságokra épülő blöff.

Hibáztasd Obamát, a bukott baloldalt, a migránsokat, a háttérhatalmakat, a titokzatos pénzügyi köröket, az EU-t. Gyűlölj, attól könnyebb lesz az életed! – ezt sugallják, ezt teszik. Van, aki elhiszi.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.