galéria megtekintése

Nyuszi

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 22. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Stadiont hoz a nyuszi – ezzel a címmel jelent meg a Felcsúti Hírlap áprilisi számának vezető anyaga, amely a húsvéthétfőt a feltámadás és a futball ünnepeként azonosította.

Legalább karakteresebbé varázsolják az Orbán-rendszer lényegét bemutató múzeumot

A labdarúgás azért került e biblikus keretbe, mert tegnap átadták a Pancho Arénát. Az illetékesek szerint 3,8 milliárd forintból készült el a beruházás, ám ez alighanem akciós ár.

 

Ha bárki úgy határozna, rendel a háza mellé egy hasonló létesítményt, valószínűleg nem úszná meg ennyiből. Például a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett vállalkozás nem biztos, hogy olyan kedvezményes ajánlatot tenne, mint a kormányfő akadémiájának.

Igaz, nem is baj, ha az említett társaságok emblémái jelennek meg Felcsúton, mert legalább karakteresebbé varázsolják az Orbán-rendszer lényegét bemutató múzeumot. Ez amúgy fontos intézmény, mivel messzemenően érthetően magyarázza el a hazai korrupció működését.

Persze az is lehetséges, hogy az Orbán-hobbit finanszírozó cégek semmit nem kapnak forintjaikért cserébe, segítségüknek nincs köze ahhoz, hogy tízmilliárdokat kasszíroznak a pályázatokon.

Abban sincs semmi különös, hogy a társadalmi felelősségvállalásra fordított forrásaikból nem ultramodern sulit húznak fel Borsodban, vagy ötven házat újítanak fel egy faluban, ahonnan már az út sem vezet tovább.

Azt is csak a véletlen hozta úgy, hogy a miniszterelnök portájától pár méterre növekvő futballintézményt nézték ki. Miként az is csak szerencse, hogy miközben az állami rendelések felülárazottnak látszanak, a stadion meghökkentően olcsónak mutatkozik.

Szó nincs tehát arról, hogy Orbán magánjátszótere fejlesztésére használná a közhatalmat.

Hogy is lehetne, hiszen a stadiont a nyuszi hozta.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.