galéria megtekintése

Nyilatkozat

0 komment

Iványi Gábor

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében követeljük, hogy fejeződjék be egyházunk módszeres kivéreztetésének igyekezete, és felekezetünket helyezzék vissza az 1990. évi IV. törvény alapján fennállt egyházi jogállásába!

Ezt a rehabilitációt az Alkotmánybíróság a 6/2013. (III. 1.) számú határozatával 2012. január elsejével elrendelte. Ugyanez a döntés orvosolná mindazon egyházak helyzetét is, amelyekről az Emberi Jogok Európai Bírósága – egyházunkhoz hasonlóan – ugyancsak megállapította, hogy alkotmány- és nemzetközi egyezményt sértő módon fosztották meg egyházi státuszuktól. A magyar kormány részleges kárpótlást fizetve a jogsértést elismerte. Elfogadhatatlan viszont, hogy az egyházi törvény jelenlegi, végszavazásra bocsátott (ötödik) módosításával mindent elkövet azért, hogy a törvénysértő állapotot fenntartsa, és önkényesen korlátozza egyházunk és sorstársaink szabad közösségi vallásgyakorlását. Követeljük, hogy státuszunkat azon egyházakéhoz hasonlóan rendezzék, amelyek helyzete érintetlen maradt, vagy nem kényszerültek teljesíteni egyetlen olyan elvárást sem, amelyet velünk szemben folyamatosan és a jelenlegi törvénymódosítás alapján is támasztanának.

Követeljük, hogy a NAV azonnali hatállyal adja vissza a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 0444 technikai számát, amely a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásához szükséges.

 

Követeljük, hogy a Magyar Állam haladéktalanul térítse meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszának megvonásából származó, ez idáig meg nem térített kárát!

Kelt 2015. december 10-én, az Emberi Jogok Napján.

Iványi Gábor,
a MET elnöke

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.