galéria megtekintése

Nicsak, ki kaszál?

9 komment

A szerk.

A mi politikai rendszerünkben nincs szükség a társadalmi-gazdasági csoportokat reprezentáló politikai pártokra: az az egyetlen, amelyik a teljes hatalmat birtokolja, egymaga is képes az eltérő érdekek megjelenítésére. Van itt minden, mint a vurstliban: füst, csatazaj, vattacukor, ringlispíl.

Azt a kérdést fölösleges föltenni, hogy ha a nemzeti érdek áll az egyik oldalon, akkor ki van a másikon. A kormány harcol ugyanis saját magával, a szemben álló feleket a kormányfő bizalmát élvező miniszterek vezetik. Miért pont ezen az apróságon akadnánk fenn, ha senkit sem zavar, hogy az adófizetőknek irgalmatlanul sok milliárddal többe kerül a buli, mint ha az összes narancsmaffiózót elhajtanák a zsákmány közeléből?

Ezúttal a fővárosi buszbeszerzés és annak örvén a legújabb Seszták–Rogán-meccs van műsoron, de a konkrét ügy csak ürügy: a lényeg, hogy megint sok közpénzt lehet elkölteni, és hogy az egymásnak feszülő Fidesz-hadak acsarkodása ismét nem lefelé, hanem fölfelé nyomja az árakat. (Tényleg, minek nekünk főpolgármester, ha semmilyen budapesti döntésbe nem szólhat bele? Emlékszünk még a választási szlogenjére: Igazi főpolgármestert Budapestnek!?

 

Ha ilyen az igazi, miről dönthetne egy másik – mondjuk, egy ellenzéki, akit nem Orbán húzott elő a szotyiszsebből?) A legszebb, hogy mindez most éppen a nemzeti buszgyártás megmentése nevében történik egy olyan országban, ahol a szó eredeti értelmében tizenöt éve nem gyártottak egyetlen buszt sem, az utolsó igazi buszgyárat pedig a kormányfő egyik kedvenc nemzeti nagytőkése parcellázta föl személyesen, ingatlankiárusítást csinálva a magyar ipar egyik gyöngyszeme helyén. Kapott is érte lovagkeresztet – nyilván kap Seszták/Rogán is, ha nyer, a vesztes pedig vigaszul megtarthatja, mondjuk, Szabolcs megyét.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.