galéria megtekintése

Népítélet

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 11. számában
jelent meg.

Herényi Károly
Népszabadság

Pálcát törnek a megmondóemberek a két kajakos felett. Kokainoztak. Punktum. Eltiltjuk, kerékbe törjük, karóba húzzuk, felnégyeljük a két mihaszna bitangot. Ezt a nemzeti szigort nézze meg a Főnök! Nálunk nem lehet ám mindent! Pláne büntetlenül! Mint szomjazónak a forrásvíz, mint éhezőnek egy falat kenyér, úgy jött a két kajakos ügye a nemzeti közvéleménynek. Mert egymás után, tömegsírméretekben potyognak a csontvázak a szekrények rejtekéből.

Brókerbotrányok, pénzügyi panamák, futballklubok tulajdonosai előzetesben, nyakig ér a szenny, de az is lehet, hogy tovább, csak cigarettaszünet van. A brókerügyben a legnagyobb a kuss, nyilván politikusi meg kormányzati érintettség miatt. A zéró toleranciát hirdető belügyminiszter látványosan kerüli a nyilvánosságot, Orbán kínjában és tehetetlenségében a halálbüntetésre kacsingat. Gyűlik a népekben a levezetetlen, csatornázatlan bosszú.

És akkor, mint sivatagban az esőfelhő, felbukkan a kokainügy, kiderül valami a két kajakosról.

 

Nyilatkozatát illetően egyedül Zacher Gábor, a valóban hozzáértő beszélt normális emberhez méltóan. A fociról, Orbán kedvenc sportágáról meg kuss van. Senki sem kérdezi, hol jegyzik a magyar edzőgárdát – az egy Dárdait kivéve – a nemzetközi porondon. Mivelhogy ez lenne az igazi értékmérője a magyar focinak. Ha nincs jó edző itthon, a tehetségesebbje megy. Vajon miért nincs ma valamirevaló magyar edző itthon? Miért mond csődöt és hagy minket faképnél mindenki, akinek valami gőze van a fociról?

A középszer miatt. Amiatt a középszer miatt, ami Magyarországot uralja.

Minden téren. Mert Orbán olyan politikus, amilyen focista. De ő a megmondóember. Őt is, meg a magyar futball vezetőinek döntő többségét is a pénz vezérli. Évtizedek óta. Sok pénzről van szó. Akinek valami büdös pénze van, futballklubot vásárol. Ettől remélik, hogy Orbán hálája a törvényektől is megóvja őket. Normális államokban ezt maffiának, meg pénzmosodának hívják. Magam is voltam olyan fővárosi NB I-es meccsen, ahol a jelenlévő maximum 500 néző nagy meglepetésére a hangosbemondó háromszor köszöntötte az ötezredik fizető nézőt.

Hát ebben a szennytömegben hogyne jönne jól a két kajakos, meg a kokain. Jó, mondjuk a kajakban nincs bunda, ami miatt egy futballvezető néhány éve a mélybe vetette magát, jó néhányat börtön fenyeget, de a kokain, az kokain. Most jól megmutatjuk, ki a magyarok istene. Azt meg pláne, hogy hol lakik. Ja, hogy a két kajakos olyan eredményeket ért el, amit a magyar foci, ha így megy tovább, ebben az évszázadban soha nem fog elérni, hát az, az ő bajuk. Ne tetszettek volna kábszerezni.

Arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki kajakban tartósan a világelső legyen, a nemzet ítészeinek fogalmuk sincs. Ehhez képest az egyszeri félrelépés felértékelése minimum pitiánerség. De ha a keresztény nemzeti ítélőtáblának egy csöpp ideje akad a nemzetrombolás közben, vegye már elő a ládafiából a bibliát. Ha kinyitották, talán megtalálják azt a részt, amely a megbocsátás gyönyörű, isteni adományáról ír. Ha elolvasták, gyakorolják. Hátha megy nekik is.

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.