galéria megtekintése

Nép, te gyilkos!

12 komment


Révész Sándor

Az Alkotmánybíróság elnöke szerint az emberölés nem ítélhető el jogilag. Ha az áldozat elég kicsi. Az önmagukat és országunkat kereszténynek minősítő politikusok túlnyomó többsége Antall József óta ezt vallja. Lenkovics Barnabás mondja a Heti Válaszban: „Ez nem jogi kérdés, hanem az emberiség morális fejlődésének problémája. /.../ Évi 33 ezer abortuszt nem lehet büntetőjogi eszközökkel megtiltani. Az ideális az volna, ha az erkölcs és a jog összeérne, s a méhmagzatot is megilletné az emberi élet védelmének joga. Ez akkora jelentőségű lenne az emberiség történetében, mint a rabszolgaság eltörlése volt."

A rabszolgaság jelentős részben az „idegenek" (feketék, hadifoglyok, „barbárok", „pogányok", nem zsidók, nem keresztények) és elszegényedettek (adósrabszolgák) státusza volt. Az tagadhatja hitelesen, aki kiáll a más hitű, más származású, szegény sorsú polgárok egyenlő szabadsága mellett.

Az abortusz esetében két erkölcsileg védhető álláspont lehetséges, de nem lehet mindkettőt jogilag védeni. Egy: már a megtermékenyült petesejt is emberi lény, a magzat elpusztítása emberölés. Kettő: a magzat nem önálló lény, csak az anya testének részeként létezhet. Az anya joga, hogy rendelkezzen a testével, és eldöntse, kihordja-e a magzatot. Az abortusz emberi jog. A kettő között nem lehet objektív alapon választani, ez hit kérdése. Ha a fogantatás Isten teremtő aktusa, akkor az ember a fogantatástól ember. Ha az ember kialakulása az anya testében lejátszódó biológiai folyamat, akkor e folyamat korai megszakításának az emberöléshez semmi köze.

 

A magyar társadalom túlnyomó többsége már rég döntött. Ez nem igazol és nem cáfol semmit – de tény. Aki azt mondja, hogy az abortusz emberölés, azt is mondja, hogy a magyar nemzet nagyrészt gyilkosokból és cinkosaikból áll. Mi az a mai 33 ezer abortusz ahhoz a 150-200 ezerhez képest, amit a hatvanas években és a hetvenes évek elején évente elvégeztek?

És később talán visszakeresztényesedett a komcsiktól elrontott társadalom? Szó nincs róla. Kamarás Ferenc tanulmányából tudjuk: 1969-ben „a természetes termékenység alapján várható száz terhesség közül" 26 végződött élve születéssel, 6 halva születéssel, 36 művi vetéléssel és 32 nem következett be fogamzásgátlás miatt. 1998-ban a száz „várhatóból" már csak 17 gyerek lett, pedig már csak feleannyi, 3 született halva, harmadannyi, 12 lett az abortusz áldozata, viszont 68 a (keresztény egyházak által ugyancsak tiltott) fogamzásgátló eszközök miatt meg sem fogant. 1969-ben a száz várható gyerekből 68 megszületését gátolták az egyházak által tiltott módon, három évtizeddel később pedig 80-ét!

Az önmagukat és országunkat kereszténynek minősítő politikusok nem óhajtanak a gyakorlatban keresztény politikát folytatni, mert az szembeállítaná őket a túlnyomó többséggel (és saját igényeikkel). Ők is tudják, hogy az országot csak ők hazudják kereszténynek, miközben – úgy, ahogy ők és a velük szövetséges egyházak értik! – már rég nem az. Viszont ezzel a hazugsággal tagadják a különböző világnézetű, de egyenjogú és egyenlő méltóságú polgárok világi demokráciájának létjogát. Egy ilyen demokráciában ugyanis a jognak különböző erkölcsi felfogású polgárokat kell szolgálnia. Jog és erkölcs csak diktatúrában fedheti le egymást.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.