galéria megtekintése

Naiv levél kamaránkhoz

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 10. számában
jelent meg.


Kácsor Zsolt
Népszabadság

Tisztelt kereskedelmi és iparkamara! A minap levélben figyelmeztettek, hogy betéti társaságom ügyvezetőjeként elmulasztottam megfizetni a kamarai hozzájárulás ötezer forintos összegét. Egyúttal fölszólítottak, hogy a pénzt öt napon belül fizessem be, ellenkező esetben az adóhatóság behajtja rajtam, ami további ötezer forintomba kerül. Engedjék meg, hogy öt pontban vázoljam kifogásaimat.

1. Tisztelt elnökség! Hadd hívjam föl a figyelmüket arra, hogy nem vagyok kamarai tag, ennélfogva különös, hogy önök bele akarnak nyúlni a zsebembe, hogy onnan mondvacsinált indokokkal pénzt vegyenek ki. A hozzájárulást megfizettem 2012-ben, megfizettem 2013-ban, megajándékoztam önöket összesen tízezer forinttal, s mit kaptam cserébe? Ezt a mostani felszólítást. Ha postaköltségre kellett a pénzem, akkor a bélyeg árát kissé sokallom. Ellenben ha más célra költötték a tízezer forintomat, úgy postafordultával tételes elszámolást kérek a tőlem törvényi erővel kizsarolt összeg felhasználásáról. Előre is köszönöm.

2. Kedves vezetők! Önöknek nincs joguk ahhoz, hogy a zsebemből kiemeljenek ötezer forintot, ezt csak néhány embernek szoktam megengedni, ám ők a családtagjaim, arról pedig nem tudok, hogy a kamarával rokoni kapcsolatban állnék. De én minden jó ötletre nyitott vagyok. Ha a kamara rokonságból kíván lenyúlni, jelzem: a tisztelt kamara fiatalabb nálam, elvégre sokkal később jött létre, mint én. Az unokaöcsém lehetne. Úgyhogy kérem tisztelt öcsémuramat, hogy postafordultával címemre családi kapcsolatunk bizonyítékait küldje meg. Köszönöm.

 

3. Kedves öcsémuram! Engedd meg, hogy tegezzek, én vagyok az idősebb. Sok mindent láttam már e hazában, tehát nem lep meg, amit csinálsz: összefogsz ellenem a kormánnyal, kiállsz a sarokra, elbújsz a törvény fedezéke mögé, s minden arra járó vállalkozástól és kényszervállalkozótól (azaz tőlem) pénzt követelsz. Nem szép dolog, igaz, hatékony. Ebben az országban van több mint 500 ezer vállalkozás, ha ezekre fegyvert fogsz, s csak a fele fizet, akkor már a pénzednél vagy. Hát ezt láttad nálunk? Nem. Na ugye. Kérlek, postafordultával megküldeni nekem a tételes elszámolást neveltetésedről és iskolai előmeneteledről, különös tekintettel arra, hogy voltál-e már büntetve, s ha igen, miért. Előre is kösz.

4. Te, újabban gyanakszom, hogy a tolvajmentalitást talán a börtönben szedted föl. Nekiállsz kormányzati bunkósbottal tarhálni, s még neked áll följebb? Egye biztosabb vagyok benne, hogy börtönviselt vagy. Csak a rácsok mögött találkozhattál hasonszőrű alakokkal, akik oly mély benyomást gyakoroltak rád, hogy szabadlábra kerülvén az ő sajnálatos módszereik szerint próbálsz érvényesülni. Kérlek, az iratokhoz csatolj három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, köszi.

5. Figyelj ide, öcsi! Volt képed nekem azt írni, hogy a tőlem beszedett pénzből tanácsadást nyújtasz „gazdasági, pénzügyi és adózási” kérdésekben. Ez komoly? Akkor gyerünk! Hogyan lehet a körmére nézni Mészáros Lőrincnek „gazdasági, pénzügyi és adózási” téren? Tudod, ő az a felcsúti vállalkozó, Orbán Viktor haverja, aki pár év alatt milliárdos lett. S aki ellen elsőként neked kellett volna vagyonosodási eljárást kezdeményezned. De te kussoltál. Hogy micsoda?! Nem tehetsz Mészáros ellen semmit? Nem vagy illetékes? Tényleg? Akkor nekem miért írogatsz?! Esetemben miért vagy illetékes? Ó, ne... Öcsi, ne fárassz! Itt a rablott pénzed, nesze, fogd! S ezek után inkább ne küldj semmit, jó?

Kácsor Zsolt ügyvezető

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.