galéria megtekintése

Migránstelep, végállomás

15 komment


Hargitai Miklós

Bár a bevándorlásügyben ásott veremrendszernek nem értünk még az aljára, egy újabb mélypontot sikerült elérni: a miniszterelnök szezonnyitó szózatából megtudhattuk, hogy amit a „nemzeti” kormány felépít estére, azt a „baloldali” önkormányzatok (kormányoldali szóhasználattal: migránstelepek) Szegeddel és Zuglóval az élükön reggelre lerombolják, mivel arra készülnek, hogy az állam feje fölött átnyúlva idehozzák nekünk a migránsokat. Orbán Viktor világlátott ember, nyilván tisztában van vele, hogy a menekültbefogadás kérdésében a települések semmilyen önálló hatáskörrel nem rendelkeznek – csak olyan jövevények letelepítéséről egyezkedhetnek, akiket előzőleg az illetékes állami szervek már honosítottak –, de az üzenet nem is a józan észt, hanem az ösztönöket vette célba.

Olyasmit kellene kihallanunk belőle, hogy a kormányzat természetesen minden magyar embert megvéd, de a balra húzókat csak akkor, ha ezúttal jobbra szavaznak, amúgy pedig (ahogyan a szónokverseny ezüstérmese, a jobbikos frakcióvezető-helyettessé visszaléptetett Vona Gábor találóan megfogalmazta) aki nem lép egyszerre, kap tíz migránst estére – csak hogy könnyebb legyen értelmezni a kötcsei piknikről kiszivárgott híreket.

Ha a közvélemény-kutatók jól látják a helyzetet, a szünet nélküli migránsozással egybeterelt nyáj éppen kezd szétszéledni – csúsztatások nélkül nehéz fenntartani a végveszély érzését egy olyan országban, ahol összesen 1300 klasszikus menekült tartózkodik, és ahonnan akkor is igyekezett napok alatt eltűnni minden vándor, amikor még tömegek jöttek át délkelet felől a nyitva hagyott határokon. A miniszterelnöki beszéd súlyosan aránytévesztő volta talán abból látszott a legtisztábban, hogy még a migrációs tematikában licitkényszerben lévő Jobbik is reálisabb képet rajzolt elénk tegnap a parlamentben, mint ugyanitt az Orbán-féle, győzelmi jelentésekből (kimentettük a családokat az adósságcsapdából, legyőztük a munkanélküliséget és az államadósságot) meg apokaliptikus víziókból felépülő helyzetértékelés.

 

Amennyiben a miniszterelnöknek van igaza, akkor Magyarországon minden nagyon szép, minden nagyon jó, és ha a népvándorlás el nem rontja, mindennel meg leszünk elégedve. „Brüsszel” viszont azon dolgozik, hogy a tökéletes magyar idillt elrontsa – aki mindezt elhiszi, nyilván alig várja már, hogy a népszavazáson odacsaphasson az európai nihilistáknak, de az úgynevezett józan többség mintha kezdene felocsúdni a kábulatból.

Orbán Viktor szerint a tehetetlen brüsszeli bürokraták helyett majd a nemzetek oldják meg a bevándorlási krízist – egy közös európai hadsereggel például, ami nem számít ugyan tipikus nemzetállami eszköznek, de abban a szellemi erőtérben, ahol Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője papírról olvasva dorgálja meg LMP-s kollégáját, Scmuck Erzsébetet, amiért az utóbbi papírból beszélt, ennyi még biztosan belefér. A közönség – tévén közvetített parlamenti nyitányról lévén szó, az egész ország – pedig megnyugodhat, amennyiben úgy látja, hogy a jövőt, a biztonságot és a keresztény európai civilizációt a nemzet legjobb erői védik, a legtisztább szándékokkal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.