galéria megtekintése

Mi, magyarok

4 komment


N. Kósa Judit

„A Magyar Nemzet küzd, hogy Magyarország magyar ország maradjon.” Ezzel a jelmondattal a címlapján jelent meg először a legújabban önmagát a „mindig ellenzékben” szlogennel definiáló napilap, a Magyar Nemzet. 1938. augusztus 25-ét mutatta aznap a naptár, Pethő Sándor, aki a nemzetiszocialista irányvétel miatt hagyta ott korábbi újságját, főszerkesztőként azt írta beköszöntőjében: „Egy nemzetet gyakran saját vak ösztönei ellen is kell vezetni. A nép szava csak a forradalmi ideológiák mámorvilágában volt Isten szava.”

„Magyar hőseink egy ezredéven át azért áldozták életüket, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, ahol a magyar emberek akarata és érdeke az első.” Ezt mondta a hősök napján Kövér László házelnök, mintegy könyökből európázva-migránsozva egy kicsit, csak hogy a figyelmetlenebbek is érzékeljék, ő egy magyar kormánypárti politikus, és különben is, ünnep van. Ugyanilyen okból a múlt hétvégén egy sosem hallott nevű ifjú kereszténydemokrata került elő – ő meg óva intette en bloc az egész európai baloldalt, hogy a „bevándorlás” ügyé­ben ráerőltesse az akaratát a magyar emberekre.

Hollik és Kövér képviselő viszont akkor járna el a leghelyesebben, ha most leülne egy kicsit, venne egy mély levegőt, és végiggondolná, valójában mit tesz. Csak egy kicsit meghallaná a saját hangját. Egy pillanatra elképzelné, mi lesz ebből. Nem majd egyszer. Nem történelmi távlatban. Hamarosan.

 

Választott vezetőként ezt a jobboldali Pethő Sándor hetvennyolc évvel ezelőtt is pontosan tudta, az lenne a dolguk, hogy saját vak ösztönei ellen is vezessék nemzetüket. Ehelyett ők a miniszterelnök nyomában, vele egyetértésben hosszú ideje nem tesznek mást, mint gerjesztik e vak ösztönöket, felkorbácsolják az indulatokat. Gyűlöletet szítanak a megoldás keresése helyett. Bűnösnek mutatnak föl egész embercsoportokat, gyógyírként kínálják fel az embertelenséget. Hazudnak: kerítésrongálókat, törvényszegőket láttatnak minden érkezőben, miközben atyáskodva mondogatják, hogy aki illőn „bekopogtat” az ajtón, azzal másként bánunk majd. Ezek a százak laknak aztán a puszta földön, éheznek és szomjaznak, végzik a szükségüket nyilvánosan heteken át, mert hiába kopogtatnak, Magyarország szabotálja a menedékkérelmük elbírálását.

Meglehet, hazánk magyar ország, és az is marad. De régen rossz, ha a magyar Európában és a világban a könyörtelen és a kirekesztő szinonimája lesz. Az a hely, ahol már a segélyszervezetek is titkolják, ha meggyötört menekült gyerekeknek segítenek, mert ezzel az adományokat teszik kockára. Egy élhetetlen ország, amelynek urai rég nem értik, mit csinálnak, és vállrándítva fordulnak el Pethő Sándor következő mondatától is:

„A Szentlélek nem a csőcselék dúlt obskurantizmusában lakik, hanem a vezető értelmiség elitjének világosságában.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.